YAZARLAR

10 numara şart

Talisca ve Q7 eksikliğinde Beşiktaş iyi bir Anadolu takımına dönmüş.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Başarılı teknik direktör olma kriterlerinden biri de elindeki mevcut oyuncu grubu ile en iyi oyunu oynayabilmektir. Bu minvalde Şenol hoca yine ne kadar başarılı olduğunu gösterdi. 10 numarası olmayan takımı, 4-3-3 sistemi ile saha sürdü dünkü Akhisar maçında. Oğuzhan sağ iç, Tolgay sol iç, Medel ise 6 numara pozisyonunda başladı maça. Oğuzhan normal şartlar altında bir 10 numaranın ortalama üretmesi gereken sayıdan fazla asist üretebilir sezon içinde, ama gol sayısında o seviyelere çıkması mümkün değil. Oğuzhan gol vuruşu net olan bir oyuncu değil, tıpkı Tolgay gibi. Dolayısıyla Oğuzhan’a 10 numara görevi verip onu da bu baskı altında ezmek doğru değil. Yeri gelmişken, sadece Talisca ve Q7 eksikliğinde Beşiktaş iyi bir Anadolu takımına dönmüş. Şampiyonluk mümkün mü, şüphesizki mümkün ama bir 9 numara, bir 10 numara takviyeleri olmazsa şampiyonluk  zor görünüyor..

Akhisar Okan Buruk döneminde golcü bir takımdı, gol yollarında cesur, risk alan en önemlisi de hızlı oynayan bir takımdı. Saffet Susiç tarz olarak daha farklı bir antrenör. Elinde kağıt kalem analitik hesaplar yapan daha kontrollü bir hoca. Akhisar maça Beşiktaş’ı kontrol ederek başladı. Daha doğrusu kontrol etmeye çalışarak. Ama Beşiktaş’ın ileri üçlüsü çok hareketli. Larin,Babel ve Lens sürekli hareket halinde top ile adam geçme kabiliyetleri olan ve en önemlisi menzile girdiği anda şutu düşünen oyuncular. İlk yarı sadece Larin 3 tane poziyon harcadı hatta bide maç başında Beşiktaş'taki en iyi maçını oynayan Lens’in kaleye giden şutunu engelledi. Buna rağmen Beşiktaş devreyi 2-0 önde kapattı.

Top rakipteyken pasif ama kendi ayağına geldiğinde bir ofans canavarına dönüşen Manu ve Serginho’nun oyuna girmesi ile  Akhisar daha cesur gelmeye başladı ikinci yarı. Bence  Necip o ölümcül hatayı  yapmasa dahi Beşiktaş golü yerdi. Belkide o gol Beşiktaş’ı sirkeledi ama Necip’i oyundan düşürdü. Şenol hoca burda yine büyük hocalık yapıp Necip’i çıkarmadı oyundan. Poziyon değişikliği ile üzerindeki yükü hafifletti. Bu arada Roco’yu çok beğendim. Sakin, hamleli üstelik hızlı bir oyuncu. Yarım saat oyunda kalmasına rağmen 2 kornerde tehlikeli olmayı başardı. Fikret Orman iki yıl sonra 10 küsür milyona satarsa şaşırmam.

Beşiktaş'ın  şampiyonluk yolundaki rakiplerinin kazanmış olması,kötü zemini ve 3 gün önceki maçın yorgunluğuna rağmen ilk haftayı galibiyetle kapatması önemli. Gerekli takviyeler yapılabilirse ki bilhassa 10 numara pozisyonu, sezonu en erken açan takım olan Beşiktaş kısa zamanda form tutar ve başarılı olur. Aksi takdirde bu sezon en iyi şampiyon olmayacak. En az kötü olan takım şampiyon olacak ve ilk hafta itibari ile Başakşehir büyük ışık saçıyor…

Yorumlar
TREND HABERLER