BASKETBOL

12 Dev Adam İspanya'ya yenildi veda etti

A Milli Basketbol Takımımız, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası son 16 turunda, turnuvanın favorilerinden İspanya'ya 73-56 mağlup oldu. İspanya'nın çeyrek finaldeki rakibi ise Almanya oldu.

12 Dev Adam İspanya'ya yenildi veda etti

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda D Grubu'nu 4. sırada tamamlayan 12 Dev Adam son 16 turunda, C Grubu'nu yenilgisiz lider tamamlayan ve son 4 EuroBasket'te 3 şampiyonluk yaşayan İspanya'ya 73-56 yenildi.

Ay-Yıldızlılar, muhteşem bir mücadele sergileyerek, gönülleri fethetti. Sinan Erdem Spor Salonu'nu maçın sonunda "Türkiye sizinle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla inledi.

İspanya-Türkiye maçından karelerİspanya-Türkiye maçından karelerİspanya-Türkiye maçından karelerİspanya-Türkiye maçından karelerHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Öte yandan kenardan gelen 20 yaşındaki genç yıldızımız Furkan Korkmaz, 3 periyoda sığdırdığı 20 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

İspanya'nın çeyrek finaldeki rakibi ise Fransa'yı 84-81'lik skorla turnuvanın dışına iten Almanya oldu.

İSPANYA: 73 - TÜRKİYE: 56 (MAÇ SONUCU)

İLK ÇEYREK SONUCU
İSPANYA: 19 - TÜRKİYE: 10
İspanya maça 5-0'lık seriyle başladı. 12 Dev Adam, ilk sayılarını Sertaç Şanlı'yla buldu. Sertaç, ilk 5 dakiakda 4 sayı kaydetti. Periyodun ortasına gelindiğinde Sertaç'la Kenan Sipahi, harika bir ikili oyun oynadı ve Kenan farkı 1'e indiren sayıyı kaydederek skoru 7-6'ya getirdi. İspanya'nın yıldızlarına karşı yardım savunmasını iyi yapsa da 12 Dev Adam'da Sertaç, kısa sürede faul problemine girerek 3 faulle kenara geldi. Ay-Yıldızlılar, ilk çeyrekte Gasol kardeşleri durdurmakta zorlandı ve Marc ile Pau, son 2 dakikaya girilirken İspanya'nın 14 sayısının 7'sini kaydetti. 3 dakika 44 saniye boyunca sayı bulamayan 12 Dev Adam'da bu seriyi sonlandıran Melih Mahmutoğlu oldu. Sergio Rodriguez'in liderliğinde oyunu kontrol eden İspanya, ilk çeyrekte sadece 1 top kaybıyla oynadı!

İKİNCİ ÇEYREK SONUCU
İSPANYA: 33 - TÜRKİYE: 25
İspanya, 2. çeyreğe de de iyi başlayan taraftı. Ancak 12 Dev Adam'da ilk çeyreğin sonlarına doğru oyuna giren Furkan Korkmaz, kısa sürede 10 sayı üretti! Bu çeyrekte bir alley-opp da Sinan Güler&Furkan ikilisiyle Milli Takımımız'dan geldi. Çeyreğin ilk 7 dakikası geride kalırken 12 Dev Adam farkı tek haneli sayıya indirse de Ufuk Sarıca'ya teknik faul çalındı. Furkan Korkmaz'ın etkili oyunu ve savunmadaki başarıyla birlikte Ay-Yıldızlılar, ilk yarının bitimine 2 dakika kala Cedi Osman'ın bulduğu 3'lükle birlikte farkı 4'e indirdi. Ancak periyodun son dakikalarında İspanya farkı tekrardan 8 sayıya çıkarmayı başardı.

ÜÇÜNCÜ PERİYOT SONUCU
İSPANYA: 49 - TÜRKİYE: 43
3. periyot başında iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 12 Dev Adam'da, Cedi Osman'ın üçlüğü farkı 5 sayıya indirse de, İspanya San Emeterio'nun basketiyle krizden çıktı.

İspanya 3. çeyreğin son 5 dakikasına 37-30 önde girdi. Furkan Korkmaz bu periyotta 15 sayıya ulaştı. Son saniyelerde Melih Mahmutoğlu'nun basketiyle fark 3'e indi ancak 12 Dev Adam, Boğalar son topta Rodriguez ile 3 sayı bulunca 3. periyot 49-43 tamamlandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER