BEŞİKTAŞ

Aboubakar rakiplerin korkulu rüyası olacak

Beşiktaş'ın Kamerunlu forveti Vincent Aboubakar, hakkındaki bütün eleştirileri bitirdi.

Aboubakar rakiplerin korkulu rüyası olacak

Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner, Kamerunlu golcünün uyum sürecini atlattığını ve formunu bulduğunu belirterek, “Özgüveni yerine geldi. Bu sezon daha çok gol atacak” dedi.

Napoli maçında attığı 2 golle zaferin mimarı olan, Antalyaspor karşısında da 1 gol, 1 asistle yıldızlaşan Beşiktaş'ın Kamerunlu forveti Vincent Aboubakar, hakkındaki bütün eleştirileri bitirdi. Son iki karşılaşmadaki performansıyla taraftarın gönlünü kazanmayı başaran golcü futbolcu, yönetimin de yüzünü güldürdü.

Beşiktaş'ta transferden sorumlu asbaşkan Umut Güner, Aboubakar'ın artıkuyum sürecini atlattığını ve gollerine devam edeceğini söyledi.Aboubakar'ın attığı muhteşem gollerle kendisi hakkında yapılan eleştirilere en güzel cevabı verdiğini belirten Güner, "Bazı oyuncuların takıma adaptasyonu bir anda olmuyor. Aboubakarkendini ispatlamış bir yıldız. Yavaş yavaş uyum problemini aştı. Özgüvenine kavuştuğunda çok daha iyi işler yapacağını gösterdi. Bu sezon daha çok gol atacak. Rakiplerin korkulu rüyası olacak" şeklinde konuştu.

CANER'İN SAKATLIĞI BİZİ KAHRETTİ

Bu sezon transfer ettikleri bütün isimlerin potansiyelli ve üst düzey oyuncular olduğunu vurgulayan Güner, sözlerine şöyle devam etti: "Çok iyi bir takım olduk. Şampiyonlar Ligi için bu kalite gerekliydi. Sakatlıklar oluyor. Caner'in sakatlığıyla kahrolduk. Kolumuz kanadımız kırıldı. Üç cephede mücadele edebilmek için alternatiflikadroya ihtiyaç vardı. Şu anda alternatifli bir kadronun ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gördük."

9 MAÇ
3 GOL
1 ASİST
14 İSABETLİ ŞUT
91 İSABETLİ PAS

beşiktaş

SORU: Son iki maçta 3 gol atan Aboubakar, "Mario Gomez'in yerini dolduramaz" şeklindeki eleştirileri boşa çıkaracak mı?

METİN TEKİN-Gomez'den daha iyi

Gol işi kendine güven işidir. İstediğiniz kadar fizik gücünüz olsun, moraliniz yerinde olmadığı zaman o vuruşu yapamazsınız. Aboubakar'ın Antalya'ya attığı harika golün hazırlayıcısı Napoli'de attığı o gollerdi. Ona bu vuruşu yaptıran Napoli'de attığı gollerin sonucudur. Ben Aboubakar'ı son iki maçta gerçekten beğendim. Oyun içinde de Mario Gomez'den daha faydalı... Kanatlara çıkıyor, defansı açıyor... Mesela solda bile oynayabilir. Bu açılardan Alman golcüden daha iyi.

SİNAN VARDAR-Her an oyunun içinde

Aboubakar-Gomez karşılaştırması sezon boyunca sürecektir. Hem Napoli maçında hem de Antalya maçında ben kendisini çok beğendim. Çok aktif bir oyuncu ve maçın her dakikasında oyunun içinde. Attığı gollerle de kendini ispatladı. Gomez'in ise ayrı vasıfları vardı. Kanatlardan gelen mükemmel toplarla tek vuruştaki zenginliği ile Beşiktaş'ta iz bıraktı. Aboubakar, Gomez'in yerini doldurur mu bilemem ama ben takıma çok büyük katkısı olacağına inanıyorum.

BÜLENT TİMURLENK-Şenol Güneş ile vitrine

Beşiktaş'ın mevcut ekonomisiyle giden Gomez'den daha muteber golcü alması imkansıza yakındı. "Aboubakar ne yapar?" sorusunun cevabı aslında Şenol Güneş'in geçmişinde gizli. Fenerbahçe'nin sağ açığında depresyona girmiş, dibe vurmuş, saçını kazıtmış, boynu büyük Burak Yılmaz'ı ve Fenerbahçe'de "kazma" denilen Fernandao'yu gol kralı yapan teknik adam, Aboubakar'ı da arka raftan alıp vitrine koyar. Santrforunu gol pozisyonuna sokamayan takımın derdi, santrforu gol kaçıran takımdan büyüktür bu oyunda.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER