SPOR MEDYASI

Ahmet Çakar Fenerbahçe Beşiktaş derbisini yorumladı

Sabah Gazetesi yazarı Ahmet Çakar bugün yazdığı köşe yazısında bu akşam oynanacak olan Fenerbahçe Beşiktaş derbisi ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Çakar Fenerbahçe Beşiktaş derbisini yorumladı - Sayfa 1

Sabah Gazetesi yazarı Ahmet Çakar bugün yazdığı köşe yazısında bu akşam oynanacak olan Fenerbahçe Beşiktaş derbisi ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Çakar Fenerbahçe Beşiktaş derbisini yorumladı - Sayfa 2

Karar doğru. Zaten Fırat Aydınus, son birkaç yıldır formdaydı. Bu seneye de mükemmel başladı. Kaldı ki ligimizin en deneyimlisi o. Aslında derbilerde artık hakem tartışma döneminin bitmesi lazım. Zira VAR sistemi birçok sorunun önüne geçebiliyor. Ama bazen de çok kaotik bir ortam oluşturuyor.

Ahmet Çakar Fenerbahçe Beşiktaş derbisini yorumladı - Sayfa 3

Artık bundan sonra Türkiye liginde hiçbir takım "Ofsayttan gol yedik" ya da "Golümüz hatalı bir şekilde ofsayt ile iptal edildi" diyemeyecek. Ofsayt konusunda VAR hakemleri de kendileri karar vermiyorlar. Sistem pozisyonu dondurup bilgisayara yüklüyor. Defansa mavi, ofansa kırmızı çizgiyi çekiyor. VAR hakemi de kendi yorumunu kullanmaksızın ofsayt mı, değil mi karar veriyor.

Ahmet Çakar Fenerbahçe Beşiktaş derbisini yorumladı - Sayfa 4

İkinci konu ise vurma, tekme atma, tükürme gibi VAR sistemi olmadan önce atlanan pozisyonlar. Artık yeni sistemde de bunların yakalanma ihtimali yüzde 99. Topsuz alanda tükürdü, vurdu ya da karambolde tokat attı gibi önceki dönemlerde gözden kaçan birçok ihlal yarın gece gerçekleşirse ve kameralar bu ihlali saptayabilirse VAR hakemi, o adamı Fırat'a attırır.