DİĞER HABERLER

Ampute Milli Takımı umreye gitti

Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takımı için Atatürk Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi

Ampute Milli Takımı umreye gitti

Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takımı, umre ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gitti.

Atatürk Havalimanı'ndan THY'ye ait tarifeli uçakla Suudi Arabistan'ın Medine kentine hareket eden 19 kişilik kafilede, milli futbolcuların eşleri de yer aldı.

Takım kaptanı Osman Çakmak, Atatürk Havalimanı'ndaki uğurlama töreninde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'nın ardından bir hayali daha gerçekleştirmek üzere kutsal topraklara gideceklerini ifade etti.

Çakmak, takım halinde umreye gitmelerinin kendileri açısından ayrı bir gurur ve heyecan vesilesi olduğunu vurgulayarak, "Dün akşam sınırda olan arkadaşlarla görüştük. Onlar elleri tetikte bekliyor. Bizim en büyük duamız şudur: Cenabıallah, devleti yöneten değerli büyüklerimize zarar ziyan vermesin. Onlara sağlık sıhhat versin. (Zeytin Dalı Harekatı) Operasyonlar devam ediyor. Cenabıallah, kahraman Mehmetçiklerimizi kötülüklerden korusun." diye konuştu.

Futbolculardan Rahmi Özcan ise Türk bayrağı ile İslam dininin kendileri açısından çok kutsal olduğunu söyledi. Özcan, bayrağa olan borcu geçen yıl Avrupa şampiyonu olarak ödediklerini belirterek "Bu yıl, inşallah Dünya Şampiyonası'nda taçlandırıp devam etmek istiyoruz. İslami görevimizi bir nebze de olsun gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz. İnşallah bütün dualarımız Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Türk askerlerimize olacak." dedi.

Milli futbolcu Ömer Güleryüz de her zaman turnuvalara gitmek üzere geldikleri havalimanında bu kez umre yolculuğu için bulunduklarını söyledi.

Herkesin hayal ettiği kutsal topraklara gideceği için mutlu olduğunu dile getiren Güleryüz, "Mehmetçiğimiz, bizi sevenler ve ailemiz için orada bol bol dua edeceğiz. Ayrıca ekimdeki Dünya Kupası'nda şampiyon olmak için duamızı edeceğiz." ifadesini kullandı.

Uzuner: "Dünya şampiyonu olurlarsa hepsini hacca da göndereceğiz"
Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Mehmet Uzuner, Avrupa şampiyonu olan milli futbolcuları, başarılarını ödüllendirmek üzere umreye götürmeye karar verdiklerini belirtti

Uzuner, A Millilerin Meksika'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda şampiyon olmalarını çok istediklerini belirterek, "Dünya şampiyonu olurlarsa hepsini hacca da göndereceğiz." diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER