YAZARLAR

Arda Turan olayının sorumlusu Fatih Terim!

Arda olayının baş sorumlusu "Gazetecileri uçağa ben aldım" diyen Fatih Terim’dir. Çünkü o gazeteci uçağa alınmamış olsaydı öyle bir nahoş hadise de yaşanmamış olacaktı. Ayrıca olaya müdahale edemediğini belirtmesi acizlik ifadesidir.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Geçtiğimiz günlerde, Makedonya maçının ardından özel uçakla İtalya'ya hareket edecek olan A Milli Takım uçağında skandal görüntüler yaşandı.

Bana göre; Arda olayının baş sorumlusu "Gazetecileri uçağa ben aldım" diyen Fatih Terim’dir. Çünkü o gazeteci uçağa alınmamış olsaydı öyle bir nahoş hadise de yaşanmamış olacaktı ve böylece de ülke gündemini meşgul etmeyecekti.

Kaldı ki; uçakta o anlar yaşanırken Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 12 sıra arkasında yaşanan arbedeye hiçbir müdahalede bulunmaması oldukça manidardır.

Acizlik ifadesi!

Milli Takım uçağında yaşanan olaylarla ilgili basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı gerçekleştiren Terim, yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu ifade ederek yaptığı açıklamada "Çok üzgünüm, gerçekten olmamasını dilerdim. Arda için de sizin için de çok üzgünüm. Keşke olmasaydı. Yaşanan olay 12. sıradaydı, ben 1. sıradaydım, görmedim" demişti.

Bir kere Fatih Terim'in, uçakta yaşanan olayın 12. sırada olmasından dolayı olaya müdahale edemediğini belirtmesi acizlik ifadesidir. Zira arada 12 sıra olması olaya müdahale edilemez anlamına gelmez! Arda Turan'ın iddia edildiği gibi adı geçen gazeteciye fısıldayarak konuşmadığına göre, bağrışmaları duymaman imkansız. Duyacağına kalkarsın koltuğundan oyuncunu uyarır, olayı yatıştırır ve taraflar sakinleştirilir. Zaten büyüklükte bunu gerektirir.

Ancak görünen o ki;  Fatih Terim, Arda Turan ile gazeteci arasında yaşanan olayla ilgili teknik direktör konumunda olduğu halde yapması gerekeni yapmayarak pasif kalındığı ortada. Sorumluluk gereği olaya müdahale etmeyip “çok üzgünüm, keşke olmasaydı” gibi içi boş sözler ile durumu kurtarma yoluna gittiği anlaşılıyor.

Olay, gazetecilerin uçağa alınma meselesidir!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, dün oynanan Kosova maçından sonra gazeteciler ile yaptığı söyleşide, Olay, Bilal Meşe olayı değildir. Olay, gazetecilerin uçağa alınma meselesi de değildir” beyanatına gelince; kim derse desin olay, bal gibi Bilal Meşe olayı ve gazetecilerin uçağa alınma olayıdır. Çünkü Bilal Meşe adlı o gazetecinin de aralarında bulunduğu diğer basın mensupları, Milli Takım kadrosunu taşıyan uçağa alınmamış olsaydı, günlerdir ülke gündemini gereksiz yere meşgul eden sevimsiz hadise de yaşanmayacaktı. 

Yine Terim’in Arda’nın gazeteciye saldırmasını uçaktan inince detaylıca öğrendim. Orada bilseydim, aynı uçakla geri dönerdi.” sözü ise; vaziyeti kurtarma ifadesidir.

Bir diğer husus ise; Fatih Terim'in ifade ettiği ‘Hocam bin 70 kilometre. Eğer bizim uçakla gelmezlerse, gece saatlerce direksiyon sallayacaklar' diyen kimdir? Uçakta o kadar basın mensubu olmasına rağmen neden tek kara görüntü yoktur? Yoksa, olayı haber yapan gazeteciler, görüntü almayı mı unuttular?

Çoğu zaman uçaklarda, yolcular arasında çıkan kavgalar da dahi görüntüler kaydedilirken ne hikmetse bu olayda hiç kayıt yoktur!

 

Yorumlar
TREND HABERLER