SPOR MAGAZİN

Arda Turan savcı karşısına çıktı! İşte emniyetteki ifadesi

Arda Turan-Berkay kavgasında, Turan’ın elindeki silahın ateş aldığı ortaya çıktı. Savcılık, futbolcunun yakalanması ve tabancanın bulunması talimatını vermişti. Bunun üzerine Arda Turan Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek ifade verdi.

Arda Turan savcı karşısına çıktı! İşte emniyetteki ifadesi

Futbolcu Arda Turan'ın, eğlence mekanında Berkay'ın burnunu kırdığı ve silah kullandığı iddialarıyla ilgili polis tutanağı ortaya çıktı.

Tutanakta Arda Turan ile Berkay'ın kavga iddiasında silah kullanıldığı belirtiliyordu. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek yaklaşık 3 saat ifade veren Arda Turan akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Arda'nın ayrıca hastanede kullandığı iddia edilen silahı da emniyete teslim ettiği öğrenildi.

Arda Turan hakkında silahla tehditten ötürü yakalama kararı çıkartılırken Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelen yıldız futbolcu, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Dün sabaha karşı bir gece kulübünde Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin arasında yaşanan gerginlik konusunda son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor. Arda Turan'ın gece kulübünde yaşanan gerginlik sonrasında hastaneye giden Berkay'ın peşinden hastaneye gittiği ve burada bir el ateş ettiği basına yansımıştı.

Kısa süre önce basına yansıyan olayın polis tutanağında da Cumhuriyet Savcısının olayla ilgili olarak Arda Turan'ın kasten yaralama ve silahla tehditten yakalanması talimatını verdiği öğrenilmişti. 

arda turan

İŞTE ARDA'NIN EMNİYETTEKİ İFADESİ...Beşiktaş Araştırma Büro Amirliğinde hakkındaki iddialarla ilgili sorgulanan Arda Turan, ifadesinde, "Ben eğlence mekanına gittim. Burak Yılmaz oradaydı. Birlikte otururken, Berkay yanımıza geldi. Omuzumdan ve yakamdan tutarak beni kendine doğru çekti. Ben de sinirlendim ve ne oluyor diyerek vurdum. Ben Berkay'ın eşini tanımıyorum, kendisiyle herhangi sohbetim olmadı. Benim peşinden tuvalete gittiğim ve koluna dokunduğumu söylüyor. Bu doğru değil, ben tuvalete falan gitmedim. Görüntülerde de tuvalete gitmediğim, taciz etmediğim ortadadır." dedi. 

Arda Turan ifadesinin devamında, "Berkay'ın gittiği hastaneyi öğrenerek taciz iddiasının doğru olmadığını söylemek için peşinden gittim. Yanına gittiğimde, 'Ben buradayım eğer sözlü taciz olduğunu düşünüyorsan al silah burada ben senden şikayetçi de olmayacağım'dedim ve tabancayı yanına koydum. Berkay da bu sözlerim üzerine, 'Kaptan yok ben seni severim, tamam sorun yok, inanmıyorum.' dedi. Berkay böyle söyleyince ben de hastaneden ayrılmak için tabancayı koyduğum yerden alırken tabanca kazayla patladı." dedi. Arda Turan'ın polis tarafından el konulan tabancasının da ruhsatlı olduğu bildirildi.

BERKAY'IN AVUKATI: BASINA YANSIYAN HABERLER DOĞRU...Öte yandan olay ile ilgili açıklama yapan şarkıcı Berkay'ın avukatı Ayşegül Mermer ise olayın basına yansıyan şeklinin doğru olduğunu kendilerini de gerekli yasal başvuruları yaparak yasal süreci başlattıklarını belirtti.

Avukat Mermer sözlerini şöyle sürdürdü; "Basına yansıyan haberlerin doğru olduğunu söylemek durumundayım. Özellikle bu aşama da müvekkilimin eşi Özlem Şahin'in yapmış olduğu açıklamalar zaten olayın hem çıkış nedenini hemde gerçekleşme şeklini açıklığa kavuşturmuştur.

Olay resmi mercilere aksettirilmiştir. Biz ilgili mercilere şikayetlerimizi yaptık. Arda Turan'ın yapmış oldukları olayın neresinden bakarsanız bakın gerçekten çok çirkindir. İzahı dahi olmayan bir durumdur.

Bu konuda olayın gerçekleşme şekline göre cumhuriyet savcısı zaten gerekli iddianameyi hazırlayacaktır. Biz de bu aşama da ce dava aşamasında olayın takipçisi olacağız. Ayrıca yasal süreçte bazı davalarda açabiliriz."

POLİS TUTANAĞINDAKİ İFADELER... "10.10.2018 Günü saat:13.30 Sıralarında idaremiz silah ile ateş etme olayı olduğu bildirilmesi üzerine hastaneye geçilmiş, burada görevliler ile yapılan görüşmede 10.10.2018 günü Saat:05.30 Sıralarında Arda TURAN ile Berkay ŞAHİN isimli şahıslar Hastanenin Acil servisine geldikleri, Şahısların alkollü ve gergin oldukları Arda TURAN isimli şahsın belinde kabarıklık olduğu Özel güvenlik görevlileri tarafından gözlenmiş, şahıslar görevlilere hitaben her hangi bir olumsuzluğun olmadığını söylemişler ve Acile yakın yerde olan  Cekap Servisine girmişler, burada konuştukları esnada Murat DALKILIÇ isimli şahıs Hastaneye gelmiş, şahıslar kendi arasında zaman zaman yüksek ve alçak sesle tartıştıkları, daha sonra Berkay ŞAHİN isimli şahsın muayenesi yapılmış, adlı rapor düzenlenmiş, ayrıca şahısların tartıştığı yerin çalışanları mesai başladığında zeminde ve Fotokopi cihazında isabet ile mermi çekirdeği bulmuş, ancak yaşanan tüm olaylar her hangi bir polis merkezine bilgi verilmemiş, 10.10.2018 tarih ve 07.45 Saatli adli rapor incelendiğinde Berkay ŞAHİN isimli şahsın burnunun kırık olduğu tespit edilmiş, hastane görevlilerinin Arda TURAN isimli şahsın muayene edilmemiş olduğu tarafımıza beyan edilmiştir.Olay esnasında Hastanede Amir konumunda Özel güvenlik görevlisi H.A. isimli şahsın olduğu ulaşılmış Kamera görüntüleri incelendiğinde Arda TURAN isimli şahsın elinde Siyah renkli tabanca olduğu izlenmiş,Silahın ateş alma anı kamerada tespit edilememiş,olayın gerçekleştiği zeminde yerde bir isabet,Fotokopi makinesinde bir adet,ayrıca bir adet mermi çekirdeği olay yeri inceleme ekibi tarafından muhafaza altına alınmıştır. Kasten yaralama olayının Sarıyer ilçesi Emirgan Mahallesi'nde içkili eğlence yerinde gerçekleştiği tespit edilmiştir.

Olay günü... Cumhuriyet Savcısına anlatılmış, Kasten yaralama Silahla tehdit Ceraim verilmesi Arda TURAN isimli şahsın yakalanması, Tabancanın bulunması için çalışma yapılmasını, Berkay ŞAHİN in Müşteki eşi Özlem ŞAHİN in ve Murat DALKILIÇ isimli şahısların Bilgi sahibi olarak ifadelerinin alınması, olay yeri inceleme yapılmasını, Kamera görüntülerinin alınmasını, hastanede olaya tanık olan personelin bilgi alınmasının yapılmasını, Müşteki Berkay ŞAHİN in eşi olan Özlem ŞAHİN in beyanında Cinsel taciz mevzusu geçir ise bu konu ile ilgili tekrar C.Savcısından talimat alınmasını, konu ile ilgili gelişme olur ise tekrar C.Savcısından talimat alınmasını talimatlarını vermiş, Ayrıca talimatın devamında Hastanenin Özel güvenlik görevlisi H.A. isimli şahsa Suç bildirmemekten ayrı bir tahikat evrakı hazırlanmasını ikmalen gönderilmesi talimatlarını vermiştir. Müşteki Berkay ŞAHİN in Hastaneden darp edildiğine dair Doktor raporu temin edilmiş, tahkikata başlanmıştır"

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER