YAZARLAR

Arda ve Beşiktaş

Arda’nın varlığının Beşiktaş’taki kolej havasını etkileyeceğine dair de endişeler var ama ben bu endişelerin yersiz olduğunu düşünüyorum.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Doğrusu ilk duyduğumda kulağıma çok sempatik gelmedi bu transfer ihtimali, Arda Turan Galatasaray’ın sembol ismi iken Beşiktaş’ta oynaması her iki taraf içinde zor bir durum. Henüz gerçekleşmiş bişey yok ama özellikle sosyal medyada bukadar ayyuka çıkmış OLASI transferi değerlendirelim;

Sıradan bir transferi değerlendirirken 3 açıdan bakarım genelde. Teknik, Ekonomik ve Sosyal açıdan değerlendiririm. Herşeyden önce teknik açıdan değerlendirelim; Arda çok yönlü bir oyuncu, asıl mevkisi sol açık olsada sağ açık,10 numara hatta 8 numara bölgesinde de forma giymişliği vardır. Arda kalitesi ve çok yönlü bir oyuncu olması itibari ile her teknik direktörün isteyeceği bir oyuncudur. Uzun zamandır forma giymiyor olması bir handikap lakin Beşiktaş’ın sıkışık maç takviminde kendine yer bulur ve forma girmesi uzun zaman almaz. Teknik açıdan çok büyük ihtiyaç yoksa da  Arda’nın varlığı Şenol hocanın elini çok rahatlatır.

Ekonomik açıdan şartlar nedir henüz bilmiyoruz, ama transfer sihirbazı Fikret Orman Beşiktaş’ın parasını sokağa atmaz.  Ben muhtemel bir kiralama bedeli ödeneceğini düşünmüyorum, Arda da yıllık ücretinde indirim yapacaktır bu transferin gerçekleşebilmesi için.

İşin belkide en önemli kısmı yani bu transfersin sosyal tarafına gelirsek. Arda’nın son yıllarda milli takımda yaşadığı gerginlik herkesi çok etkiledi. İki tarafında asıl mevzunun ne olduğuna dair açıklama yapmaması ile toplum gözünde an itibariyle herkes şüpheli durumda. Bu Fatih Terim içinde geçerli Arda Turan içinde. Fatih Terim’in Galatasaray’ın başına geçmesi ve Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında yine en önemli favori konumuna gelmesi, Arda’nın Beşiktaş’a gelmeyi istemesini kamçılamış olabilir. Yani açık açık yazarsak Arda rövanş için Fatih Terim’e rakip olmak isteyebilir.  Beşiktaş böyle bir kavganın ortasında kalacak bir klüp değil, kalmamalıda zaten. Şayet Arda futbol oynamak ve yeniden Avrupa’da önemli klüplere transfer olmak istiyorsa yani gerçekten hedefi buysa Beşiktaş kendisi için en doğru adres ve özellikle Bayern maçlarında büyük katkısı olur. Arda’nın varlığının Beşiktaş’taki kolej havasını etkileyeceğine dair de endişeler var ama ben bu endişelerin yersiz olduğunu düşünüyorum. Arda gelirse Beşiktaş’taki dostluk iklimine ayak uyduracaktır ve faydalı olacaktır..

Yorumlar
TREND HABERLER