YAZARLAR

Aykut Kocaman’a yakışmadı!

Fenerbahçe forması altında Fenerbahçeli gibi oynamayan oyuncuları istemiyor. Milyonlarca para verip inat uğruna aldığınız oyuncuları istemiyor. Tuncay gibi, Ümit Özat, Alex gibi sahaya yüreğini kocayacak oyuncular istiyor

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe’de oynamış olduğu futbolla efsaneler arasına girmiş bir futbolcuyken, takımın en zor dönemlerinde takımı yalnız bırakmayarak insanların gözünde kahraman olmuşken nedir bu haller hocam? Takımı çalıştırdın ve sonrasında ayrıldın. Sana krallar gibi muamele yapan Konyaspor’u bırakıp yeniden Fenerbahçe ile anlaştın. Şimdi başarısız sonuçların ardından gerekeni yapacağım diyorsun, çekip gidiyorsun ve sonra tekrar ikna edildi haberleri ile manşetlere çıkıyorsun.

Fenerbahçe’ye Teknik Direktör olarak geliyorsan ipler senin elinde olacak. Şartlar sunarak takımda kalmaya ikna olmak nedir? Takımın hocası olarak sana zaten söz hakkı verilmedi ise, hangi futbolcuyu oynatıp hangisini oynatmayacağına sen karar veremiyorsan, takım disiplininden uzak oyuncuları kadro dışı bırakamıyorsan niye Fenerbahçe’ye hoca olarak geldin diye sormak da bizim en doğal hakkımız diye düşünüyorum. Fenerbahçe’nin hocası stadyumdan ayrılırken gizemli açıklamalar yapıp sırra kadem basamaz. İstifa ediyorsan çıkarsın istifa ediyorum dersin. Edemeyeceksen yada naz yapacaksan bunu yapacağın yer Fenerbahçe değildir.

Aykut Kocaman’ı futbolcu olarak sevdim, ilkelerinden dolayı antrenör olarak da sevdim ama bu saatten sonra Fenerbahçe’nin başındaki bir Aykut Kocaman’ı sevemem. Takımı alay konusu ettiniz. Manşetlerde başarılar değil Aykut hoca takıma dönecek mi yoksa istifa mı edecek diye yer alırken takım üzerinde etkisinin olmadığı net bir şekilde anlaşılmıştır. Demek ki Aykut Kocaman’ın takımdan oyuncuyu kadro dışı bırakma yetkisi yokmuş. Takımın kurulması aşamasında bu oyuncuları neden takımda tuttunuz peki?

Mehmet Topal başarılı bir oyuncu ve Aykut Kocaman tarafından şans verilmiyor. Takımın durumu da ortadayken Mehmet kadro dışı bırakılınca takım düzelecek mi?

Van Persie zaten takımla maça çıkmamış. Ondan da kimsenin beklentisi yok. O kadro dışı kaldığı zaman takım daha mı iyi oynayacak?

Fernandao kaç aydır sakat ve kadro dışındaydı. Yeni yeni takıma dönüyor. Oynamayan Fernandao mu takımın başarısızlıklarının sorumlusu!

Fenerbahçe’ye söz verdiği için futbol  hayatını riske atıp 6 ay top oynamayan ve sonrasında sezon başında sakatlanan Mehmet Ekici uyarılınca mı takım kendine gelecek?

Her fırsat verildiği an Fenerbahçe’ye katkı veren ama bir türlü istikrarı yakalayamayan Alper uyarılınca takım düzelecek mi? Alper formsuzsa bunda hocanın da antrenörlerinde payı var. Takımda düşünmüyorsan sezon başında gönderirdin ya da devre arasında teklif gelirse satarsınız.

Fenerbahçe’nin hocasının bahanelerine bakar mısınız? Bunlar asla kabul edilebilecek şeyler değildir. Fenerbahçe taraftarı takımın güzel futbol oynamasını bekliyor. Fenerbahçe forması altında Fenerbahçeli gibi oynamayan oyuncuları istemiyor. Milyonlarca para verip inat uğruna aldığınız oyuncuları istemiyor. Tuncay gibi, Ümit Özat, Alex gibi sahaya yüreğini kocayacak oyuncular istiyor. Öne geçince geriye yaslanan, zaman geçirmeye çalışan takım istemiyor. Rakibini atakları ile bunaltan bir Fenerbahçe istiyor. Sahada rakibe pres yapan, kaptığı toplarla kaleye en hızlı şekilde giden bir Fenerbahçe istiyor. Taraftar al gülüm ver gülüm futbolu istemiyor. Bu futbol anlayışı Fenerbahçe’nin anlayışında olamaz. Taraftar, transferde listesini önceden hazırlamış bir Fenerbahçe istiyor. Listenin ilk sırasındaki isimler olmayınca ikinci sınıf futbolculara yönelen değil, 1.sınıf futbolcuları 2.sınıf parasına alan bir Fenerbahçe istiyor. Rakip takıma bire giderken Fenerbahçe’ye ikiye gelen değil, Fenerbahçe’de oynamak için fedakarlık yapan futbolcu istiyor.

Aykut Kocaman büyük bir hata yaptı. O açıklamaları yapmamış olsa bugün bu şekilde yazıyor olmayacaktık. Bir takım maç kazanır, maç kaybeder ama basit bahaneler içine sığınamaz. Suçu oyuncuların üzerine atarak bir Teknik Direktör hiç sığınamaz. Aykut Kocaman’ın kafasından geçen futbol Fenerbahçe taraftarına hitap etmiyor ve modası geçmiş durumda. Aykut Kocaman’ın da kendisini yenilemesi ve çağımız futboluna ayak uydurması gerekiyor. Bir konuda inat edip başarı beklemek yerine yenilikleri gözden geçirmesi daha mantıklı diye düşünüyorum. Fenerbahçe iyi futbol oynamıyor, hiç umut da vermiyor. Aldığı sonuçlar ortada. Yönetim ve teknik ekibin Fenerbahçe menfaatleri için gerekeni yapmaları kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu saatten sonra dikiş tutmaz. İnsanların gözünde değerli kalmak istiyorsanız bırakın ki Fenerbahçe sevginizden dolayı insanlarda sizleri sevsin.

Yorumlar
TREND HABERLER