DİĞER HABERLER

Başörtülü şampiyon kıza büyük jest

Romanya'nın başkenti Bükreş'te sona eren Avrupa Geleneksel Wushu Şampiyonası'nda, Türk Milli Takımı kafilesinde duygu dolu dakikalar yaşandı.

Başörtülü şampiyon kıza büyük jest
Başörtülü olduğu için şampiyonada yarıştırılmak istenmeyen, ardından performansını sergilemesine izin verilen ancak puanlaması yapılmayan dünya şampiyonu milli sporcu Zeynep Akyüz, takım arkadaşları tarafından bir jestle teselli edildi.

Türkiye, şampiyonayı toplamda 40 madalya ile takım halinde ikinci sırada tamamlarken, altın madalya kazanan 17 milli wushucu, aldıkları madalyaları birincilik kürsüsünde Akyüz'e takarak İstiklal Marşı'nı Akyüz ile birlikte okudular.

Arkadaşlarının yaptığı jest karşısında Akyüz'ün duygulandığı gözlenirken, kafile hep birlikte İstiklal Marşı'nı söyledi. 
 
Zeynep Akyüz için yapılan özel madalya seremonisinin ardından duygularını AA muhabirine anlatan Akyüz, ''Takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, şimdi çok mutluyum. Takım halinde ikinci olduk. Aslında qinda kategorisinde Avrupa birincisi olmuştuk ama buna dayanamadılar ve altın madalyamızı vermediler'' diye konuştu. 
 
 

Duran: ''Zeynep'in Avrupa birinciliğine ihtiyacı yok''

Zeynep Akyüz'ün dünya Şampiyonu olduğunu ve Avrupa birinciliğine ihtiyacı olmadığını dile getiren Türkiye Wushu Federasyonu As Başkanı Rıdvan Duran ise şunları söyledi:

''Zeynep, Avrupa şampiyonu olduğunu performansıyla burada herkese gösterdi. Takım arkadaşları da onların vereceği madalyaya ihtiyacımızın olmadığını gösterdiler. Zeynep gönlümüzün şampiyonu. Altın madalyalarını Zeynep'e takarak onu mutlu eden tüm sporcularımıza yürekten, gönülden teşekkür ediyorum.''  
 
Şampiyonada başörtülü sporcularıyla ilgili yaşadıkları sıkıntılarda kendilerine yardım eden Bükreş Büyükelçiliği'ne teşekkür eden Duran, ''Devletimizin buradaki gücünü her an arkamızda hissettik. Diğer şampiyonalarda, diğer ülkelerde de bu gücü arkamızda hissetmek istiyoruz'' ifadesini kullandı.  
 
 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER