DÜNYADAN FUTBOL

Cüney Çakır Dünya Kupası'nda düdük çalacak

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ile yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak. Çakır, 2014 Dünya Kupası'nda yarı final maçını yönetmişti...

Cüney Çakır Dünya Kupası'nda düdük çalacak

FIFA'dan yapılan açıklamaya göre, Cüneyt Çakır, Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda düdük çalacak 36 hakem, Bahattin Duran ve Tarık Ongun ise 63 yardımcı hakem arasında yer aldı. Açıklanan listeye göre, Dünya Kupası'nda 46 ülkeden hakem görev alacak.

İLK TÜRK HAKEM OLACAK: Dört yılda bir düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak hakemlerden biri olmayı başaran Cüneyt Çakır, üst üste iki kez Dünya Kupası'nda maç yönetecek ilk Türk hakemi olacak. Başarılı hakemimiz, Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte üst üste 2 Avrupa Şampiyonası ve 2 Dünya Kupası'nda maç yöneterek Dünya klasmanında çok önemli bir başarıya imza atmış olacak.

CÜNEYT ÇAKIR KİMDİR?

Haziran 2011'de UEFA tarafından en üst kategori olan Elit Kategoriye yükseltilerek Avrupa'nın en iyi hakemleri arasında yer alan Cüneyt Çakır, hakemliğe 1994 yılında başladı. 2001 yılında Süper Lig Hakemi olarak düdük çalmaya başlayan Çakır, 17 sene boyunca bu ligde 292 maç yöneterek en fazla maç yöneten hakemimiz oldu.

Cüneyt Çakır

2006'DA FIFA KOKARTI TAKTI: 2007'deki U19 Avrupa Şampiyonası'nda düdük çalan Çakır, 2009'daki U21 Avrupa Şampiyonası'nda yarı final, 2011'de Kolombiya'da yapılan FIFA U20 Dünya Kupası'nda turnuvanın açılış maçı ve yarı final maçı da olmak üzere toplam 5 maçta düdük çaldı. Cüneyt Çakır FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013'te de görevdeydi. Cüneyt Çakır her iki U20 Dünya Kupası'nın da açılış maçını yönetme başarısı gösterdi. Çakır ayrıca FIFA U20 Dünya Kupası Güney Kore 2017'de de görev yaptı.

HANGİ MAÇLARI YÖNETTİ: Çakır, karıyerinde 2 kez Avrupa Ligi yari finali ve 4 kez Şampiyonlar Ligi yarı finali yönetme başarısına sahiptir.Ayrıca aynı sezon içerisinde ilk kez bir hakem Şampiyonlar Ligi'nde 2 yarı final yöneterek tarihe geçme başarısını göstermiştir.

Cüneyt Çakır, Polonya-Ukrayna ortaklığında düzenlenen UEFA EURO 2012'de görev almış ve bu turnuvada aralarında yarı finalin de olduğu 3 maç yönetmişti.Çakır, 4 yıl sonra Fransa'da düzenlenen UEFA EURO 2016'da da görev almış ve orada da 3 karşılaşma yönetmişti.

Cüneyt Çakır ayrıca 2016 yılında Brezilya'da düzenlenen Olimpiyatlarda görev almış ve çeyrek final maçını yönetmişti.

Çakır, Japonya'da düzenlenen FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası 2012'de de düdük çalmış ve turnuvanın Chelsea ve Corinthias arasında oynanan finalini de yönetmişti.

Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupa'sına da katılan başarılı hakemimiz Hollanda ile Arjantin arasında oynanan yarı final maçını yönetmişti.

Katıldığı turnuvalar ve yönettiği üst düzey maçlarla dünyanın sayılı hakemleri arasında gösterilen hakemimiz 2015 yılında Juventus ile Barcelona arasındaki Şampiyonlar Ligi finalini yöneterek adını ekibiyle birlikte altın harflerle tarihe yazdırmıştır

Cüneyt Çakır kariyerinde 11 turnuva, 10 yarı final ve 2 final yönetme başarısını göstermiştir

Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'u Dünya Kupası'na kadar olan süreçte yoğun bir hazırlık programı bekliyor. Hakem üçlümüz ilk olarak Nisan ayında İtalya'da düzenlenecek olan seminerde olacak daha sonra ise yapacakları hazırlık kamplarıyla dünya kupasına katılacaklar.

Beşiktaş ve Fenerbahçe’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vergi teşekkürü

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER