YAZARLAR

Dürüst Başkan Merlo

Efsane kulüp, 1999 yılında iflasın eşiğine kadar gelmesine rağmen, yapılan yönetim değişikliğiyle hayata yeniden tutundu.

Hakan Cerrahoğlu
Hakan Cerrahoğlu[email protected]

Esas adı Racing Club Avellaneda olan Racing Club, Güney Amerika'da Arjantin'in en efsane kulüplerinden biridir. Avellaneda, başkent Buenos Aires in bir liman semtidir. Aynı semtin diğer bir takımı ise İndependiente. Bu iki takım arasındaki rekabet çok farklıdır

Bütünlüğünü korumuş dürüst bir kalp, büyük bir cesaret göstergesi gerektirir.

Racing Club, 1915 ile 1918 arası 4 kez Arjantin şampiyonu, 1949 ile 1953 arasında ise toplam 5 kez üst üste şampiyonluğa ulaşmış. 1967 yılında da Kıtalar arası Finalinde İskoç Celtic Glasgow ile oynamaya hak kazanmıştı.

Racing Club, Celtic Glasgow u yenerek Dünya'nın en büyük takımı unvanını kazandı. Dünyaya adını duyurarak, ezeli rakibi Independiente'i bir hayli kıskandırdı. Fakat ne olduysa o final maçından sonra oldu!

Racing kulübünün kaybolan yılları başladı.

Kıskançlıktan nefret ettikleri rakiplerinin sevincini kaldıramayan İndependiente taraftarları, rakiplerine büyü yapmaya karar verdiler.

Racing Club taraftarları dünyanın en büyük takımı olmanın sevincini sokaklarda yaşadığı gece, İndependiente taraftarları gece yarısı gizlice rakiplerinin stadına girerek farklı yerlere 7 tane ölü kedi gömdüler.

Bundan sonra olanlar oldu, Racing Club'un çöküşü başladı. Racing' liler yıllar süren aramalara rağmen 7 ölü kediyi bulamadılar. O arayışlar sürerken takım ise günden güne daha da kötüye gitmekle kalmadı; 1967 yılından itibaren 35 yıl hiç bir kupa kazanamadığı gibi, 1983'te ikinci lige düştü, ertesi yıl tekrar yükseldi.

Efsane kulüp, 1999 yılında iflasın eşiğine kadar gelmesine rağmen, yapılan yönetim değişikliğiyle hayata yeniden tutundu.

Yakın tarihe kadar ölü kedi aramaları kararlı bir şekilde devam etti. Zaman içinde altı kedi bulunurken, biri hala kayıptı.

Büyüyü çözmek için papazlar bile bu konuyu gündeme aldı. Ancak büyüyü bozmak için olmazsa olmaz tek çözüm, son kediyi bulmaktı. 2001 yılında kulübün başına Reino Merlo getirildi.

Getirilmesinin en büyük sebebi seçim kampanyasında ilk iş olarak büyüyü çözeceğine mutlak söz vermesiydi.

Merlo dürüst bir başkandı, sözünü tuttu ve gerçekten ilk iş olarak büyünün üzerinde gitti. Kafasındaki kararlılık felsefesiyle neredeyse stadın tümünü yıktırdı. Zahmetli uğraşların sonunda yedinci ölü kedi bulundu. Ve kedinin bulunmasıyla büyü de sona ermiş oldu. 
Aynı yıl Racing Club Arjantin'de şampiyon oldu. Merlo nun ise heykeli dikildi.

Bir gerçek var ki;

Dürüst bir kalp, her zaman işin doğrusunu yapar, yani onurlu bir kalp için dürüstlük çok önemli..

Konfüçyüs'ün, dürüst bir insanı,"üstün bir varlık" olarak tanımladığı gibi!..

Umarım biz de; bir gün futbolumuzda yalnızca gerçekleri alkışlamayı öğrenir, Kirli duygulardan uzaklaşırız,

Zorlukları aşarak başarıya ulaşırız...

Dürüst bir Kalp, Büyük Başkan Merlo gibi...

Yorumlar
TREND HABERLER