DİĞER HABERLER

Eski milli futbolcuların Bylock iddianamesi tamamlandı

Eski milli futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler, Ömer Çatkıç ve İsmail Şengül hakkındaki FETÖ soruşturması tamamlandı.

Eski milli futbolcuların Bylock iddianamesi tamamlandı

Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin 2’si tutuklu 6 şüpheli hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Eski milli futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler, Ömer Çatkıç ve İsmail Şengül'e ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

BEKİR İRTEGÜN: HAKKIMDA SORUŞTURMA OLACAĞINI DÜŞÜNMEDİM
İrtegün ifadesinde Bylock programının FETÖ tarafından kullanıldığını ve kendisinde de yüklü olduğu anladığında hakkında soruşturma olmayacağını düşündüğünü belirterek, “Bylock programından bana Ali Şener tarafından gönderilen mesajlar dini içerikli olduğu ve herhangi bir suç unsuru olmadığı için hakkımda soruşturma yürütüleceğini düşünmemiştim” dedi.

“EMRE BELÖZOĞLU’NUN EVİNDE SOHBETE KATILDIM”
Sohbetlerin genelde örgüte ait okullarda olduğunu anlatan İrtegün birkaç kez ise sohbetin şu an Medipol Başakşehir’de forma giyen Emre Belözoğlu’nun evinde yapıldığını anlattı.

UĞUR BORAL: SOHBETLERE TUNCAY ŞANLI VE GÖKHAN GÖNÜL DE GELİRDİ
Şüpheli Uğur Boral ise verdiği ifadede Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra Ali Şenel isimli kişinin sohbetlerine katıldığını ve bu sohbetlere takım arkadaşları Tuncay Şanlı, Serdar Kulbilge, Kerim Zengin, Bekir İrtegün, Emre Belezoğlu, Orhan Şam, Gökhan Gönül’le birlikte katıldığını anlattı.

Zafer Biryol ile Ömer Çatkıç soruşturma kapsamında tutuklanmışlardı. Diğer şüpheliler, Bekir İrtegün, Uğur Boral, Ersin Güreler ve İsmail Şengül ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmışlardı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
İddianamede şüphelilerin verdiği isimler hakkında işlem yapılıp yapılmadığı belirtilmezken, firari Ali Şenel ve Erhan Erkoç hakkındaki soruşturma ise devam ediyor. Eski milli futbolcuların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER