SPOR MEDYASI

EURO 2024'ü neden kaybettik? İşte sebebi!

Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı bugün yazdığı köşe yazısında Almanya ve Türkiye arasında gerçekleşen EURO 2024 oylaması sonucunda Türkiye'nin EURO 2024'e ev sahipliği yapma fırsatını neden kaçırdığını yazdı.

EURO 2024'ü neden kaybettik? İşte sebebi! - Sayfa 1

Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı bugün yazdığı köşe yazısında Almanya ve Türkiye arasında gerçekleşen EURO 2024 oylaması sonucunda Türkiye'nin EURO 2024'e ev sahipliği yapma fırsatını neden kaçırdığını yazdı. İşte Fatih Altaylı'nın o yazısı:

EURO 2024'ü neden kaybettik? İşte sebebi! - Sayfa 2

2024 Avrupa Şampiyonası’nı düzenleme hayalimiz suya düştü. Son adaylığımızda yine bir Avrupa devi Fransa ile çekişmiş, Platini’nin başkanlığına rağmen tek oy farkla, 7’ye 6 kaybetmiştik.

EURO 2024'ü neden kaybettik? İşte sebebi! - Sayfa 3

Bu sefer fark daha büyük. Türkiye diyen 4 kişi var, Almanya diyen 12. Son birkaç haftadaki gelişmeler, sonucun böyle olacağını gösteriyordu. Almanya’da bu turnuvaya kamuoyu desteği olmamasına rağmen organizasyon Almanya’ya verildi.

EURO 2024'ü neden kaybettik? İşte sebebi! - Sayfa 4

Ama dediğim gibi şaşırtıcı değil. Farkın bu kadar büyük olmasının nedeni ne biliyor musunuz peki? Ben size söyleyeyim, Türkiye zaten bu turnuvayı düzenleme arzusunu son birkaç ayda kaybetmişti.