FUTBOL

Fatih Terim döneminde Milli Takım'da yaşanan 7 kriz

Türkiye Milli Futbol Takımı son 3 senede birçok kez saha dışında yaşanan krizlerle gündeme geldi.

Fatih Terim döneminde Milli Takım'da yaşanan 7 kriz - Sayfa 1

Türkiye Milli Futbol Takımı son 3 senede birçok kez saha dışında yaşanan krizlerle gündeme geldi. Milli takımdaki 3. dönemi, 6 Eylül 2013'te oynanan Andorra maçıyla başlayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de istifa sürecine kadar geçen süre içinde bu tartışmaların odağındaki isimlerdendi. Milli Takım'da gerginlik yaratan olayları 7 başlıkta derledik.

Fatih Terim döneminde Milli Takım'da yaşanan 7 kriz - Sayfa 2

1-Ömer Toprak-Gökhan Töre-Hakan Çalhanoğlu kavgası Fatih Terim'in Milli Takım'daki üçüncü döneminde patlak veren ilk kriz, Ömer Toprak-Gökhan Töre ve Hakan Çalhanoğlu arasında geçmişte yaşanan "kız meselesi" nedeniyle çıktı. İddiaya göre 15 Ekim 2013'te İstanbul'da Hollanda'yla oynanan ve 2-0 kaybedilen maç ardından, Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'nun kaldığı otel odasına arkadaşının silahıyla zorla giren Gökhan Töre, Toprak'a vurduktan sonra Çalhanoğlu'nun da ağzına silah dayadı. Yanında bulunan arkadaşının çabalarıyla sakinleştirilen Töre, silahı arkadaşına vererek odadan çıktı. Bu olay Milli Takım yetkilileri tarafından 8 ay kadar gizlense de basına sızdı. Çalhanoğlu ve Toprak daha sonra davet edilseler dahi Töre'nin olduğu Milli Takıma gelmeyeceklerini açıkladı. Olaydan bir buçuk sene kadar sonra basına konuşan Gökhan Töre, kimsenin ağzına silah dayamadığını ve yanındaki arkadaşında silah olduğunu bilmediğini söyledi. Hakan Çalhanoğlu'nun babası Hüseyin Çalhanoğlu ise Fatih Terim'in bu olayı bildiği halde çözüme kavuşturmak için herhangi bir girişimde bulunmadığını öne sürdü. Bir süre ay-yıldızlı formayı giymeyen bu futbolcular, Milli Takım yetkililerinin araya girmesi sonucu milli takıma geri döndü.

Fatih Terim döneminde Milli Takım'da yaşanan 7 kriz - Sayfa 3

2-Volkan Demirel'in stadı terk etmesi Fatih Terim'in karşısına çıkan ikinci krizde başrolü takım kaptanı Volkan Demirel oynadı. A Milli Futbol Takımının 16 Kasım 2014'te Kazakistan'la Türk Telekom Arena'da oynadığı maç öncesinde sahada ısınan Demirel, tribündeki bir taraftarın küfür etmesi sonucu sinirlenerek, eldivenlerini çıkardı ve soyunma odasına gitti. Terim'in ve Milli Takım yetkililerinin ısrarlarına rağmen sahaya çıkmaya ikna edilemeyen Volkan Demirel stadı terk ederek evine gitti. Müsabaka alanını terk ettiği için ceza alma ihtimali bulunması nedeniyle maçın ilk yarısı bitmeden Emre Belözoğlu ile birlikte TT Arena'ya geri dönen Demirel, bu olayın ardından bir daha milli formayı giyemedi. Maçın başında yaşanan bu krizin şoku daha atlatılamamıştı ki bir kriz de maçın ardından Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'in korumalarıyla, ikilinin görüntüsünü almak üzere bekleyen basın mensupları arasında yaşandı. Güvenlik görevlileri gazetecilere saldırırken, medya mensuplarının aletleri arbede sırasında büyük zarar gördü.

Fatih Terim döneminde Milli Takım'da yaşanan 7 kriz - Sayfa 4

3- Arda Turan-Selçuk İnan-Emre Belözoğlu krizi 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrasında ortaya çıkan gelişmelerden biri de, Emre Belözoğlu'nun, Arda Turan tarafından takımda istenmediği dedikodusuydu. Bu bilginin Emre'ye bizzat Selçuk İnan tarafından iletildiği öne sürüldü. Olayın açığa çıkmasının ardından Arda Turan ve Selçuk İnan'ın arası açıldı.