SÜPER LİG

F.Bahçe ve Beşiktaş oynayacak mı?

Sezon başında Beşikta ile Fenerbahçe oynanması gereken Süper Kupa maçının bu yıl yapılması gündeme geldi. İşte o haber ve detaylar...

F.Bahçe ve Beşiktaş oynayacak mı?

G.Saraylılar, takımlarının hem 34 haftalık normal ligi hem de Süper Final'i zirvede bitirmesine vurgu yaparak, '2 kere şampiyonuz' sloganını tercih etmişti. Benzer bir durum F.Bahçe için de söz konusu... Sarı-Lacivertliler, 2012-2013 sezonu öncesinde iki ayrı Süper Kupa'yı müzelerine götürebilir.

İşte Akşam Gazetesi'nin o haberi...

Bilindiği üzere 3 Temmuz 2011'de başlayan şike soruşturması sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa final maçını iptal etmişti. Kararın gerekçesi açıktı; Süper Kupa için karşılaşmaya hak kazanan Spor Toto Süper Lig şampiyonu F.Bahçe ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş'ın adları şike dosyasında geçiyordu.

CEZA ÇIKMAYINCA...
Aradan geçen zamanda köprünün altından çok sular aktı. TFF Yönetim Kurulu, şike yapmakla itham edilen iki kulübe de herhangi bir ceza vermeye gerek görmedi.

Ve şimdi iki takım arasında geçen yıl oynanması gereken Süper Kupa maçının bu yıl yapılması gündeme geldi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu, bu fikri onayladığı takdirde, F.Bahçe ile Beşiktaş, Süper Kupa için karşılaşacak.

Şimdi gelelim olayın ilginç tarafına... Eğer TFF Yönetim Kurulu 'geçen yılki Süper Kupa da oynansın' derse, F.Bahçe'ye bu kupayı, kısa süre içinde iki kez kazanma şansı doğacak. Zira Sarı-Lacivertliler, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandıkları için, lig şampiyonu G.Saray ile de Süper Kupa karşılaşması yapma hakkına sahip...

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER