DİĞER HABERLER

Federasyon şampiyonaya hazırlanıyor

Türkiye Wushu Federasyonu ekim ayında Ankara'da yapılacak olan 2011 Dünya Büyükler Wushu Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Federasyon şampiyonaya hazırlanıyor

Şampiyonaya 100 ülkeden bin 500 sporcunun katılması bekleniyor. Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, yaptığı açıklamada, şampiyonanın 5 ve 15 Ekim tarihleri arasında Ankara'da yapılacağını söyledi.

Wushu sporunun Türkiye'de hızlı bir şekilde yayıldığına dikkati çeken Akyüz, ''Çin'de bulunan Dünya Wushu Federasyonu ile sıkı bir iş birliğimiz var. Çinliler, federasyonumuzun Wushu'nun gelişimi için çalıştığına inanıyor. Bu yüzden bizleri takdir edip destekliyorlar. Bunun sonucu olarak 2010 yılında mart ayında Avrupa Wushu Şampiyonası'nı Antalya'da düzenledik. Hemen akabinde de 2 yılda bir yapılan Dünya Wushu Şampiyonası bu yıl Türkiye'de düzenlenecek'' diye konuştu.

Türkiye'de Wushu sporunun halk ve yöneticiler arasında tanınması için benzeri organizasyonlara öncülük etmeye çalıştıklarını ifade eden Akyüz, bu nedenle dünya şampiyonasını Ankara'da düzenleyeceklerini bildirdi.

Wushu'nun insan sağlığını her açıdan olumlu yönde etkilediğine dikkati çeken Akyüz, ''Devlet büyüklerimizin bu sporu daha iyi tanıması adına dünya şampiyonası bizim için çok önemli. Yaklaşık 100 ülkeden 1500 sporcunun katılacağı bu organizasyonu olimpiyat havası içinde gerçekleştirmek istiyoruz'' dedi.

Turnuva maçlarının geçen yıl inşa edilen Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacağını kaydeden Akyüz, ''Salon yaklaşık 12 bin seyirci kapasiteli. Bu salonun içini ve dışını halkımızın doldurmasını bekliyoruz. Wushu çok zengin bir içeriğe sahip. Aynı anda, 3 yarışma platformunda, mücadeleler yapılacak. Bu yüzden aynı salonda aynı anda bir çok yarışmayı gerçekleştirmemiz mümkün. Bu turnuva sayesinde Wushu'yu halkımıza tanıtacağız'' şeklinde konuştu.

-''DÜNYADA 600 MİLYON İNSAN WUSHU YAPIYOR''-
Akyüz, Wushu'nun Türk halkının bildiği şekliyle ''Kungfu'' olduğunu anlatarak, Wushu'nun insan sağlığına da faydası olduğunu belirtti.

Dünyanın en yaygın spor dalının Wushu olduğunu savunan Akyüz, ''Çoğunluğu Uzakdoğulu olmak üzere 600 milyon insan Wushu yapıyor. Futboldan daha yaygın olduğunu söyleyebilirim. Çin nüfusunun hemen hemen yarısı bu sporla ilgileniyor. Daha önemlisi ise Wushu dünyada 18 ülkede sağlık sektöründe kullanılan bir teknik. İnsanlar sağlıklı olmak ve hastalıklarından kurtulmak için bu sporu yapıyor'' dedi

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER