SPOR MEDYASI

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı için ne dediler?

Eski hakem hocaları, Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının hakemi Bülent Yıldırım'ın kararları için ne dediler?

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı için ne dediler? - Sayfa 1

Eski hakem hocaları, Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının hakemi Bülent Yıldırım'ın kararları için ne dediler?

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı için ne dediler? - Sayfa 2

Bülent Yavuz (HT Spor) : "Penaltı da kırmızı kart da doğruydu" "Hakem Bülent Yıldırım'a gelince çok dikkatli ve bir o kadar da kontrollü olmaya özen gösterdi. Özellikle otoriter kimliğini hiç taviz vermeden her iki takım adına eşit olarak uyguladı. Fenerbahçe'nin 1. golü öncesinde Hasan Ali Kaldırım'ın Adem Büyük ile girdiği mücadelede biraz ellerini kural dışı kullandığını gördük ama pozisyondaki Kasımpaşalı oyuncu da Hasan Ali Kaldırım'a karşılık veriyordu. Hakem bu pozisyon için kanaatimce süratli futbol yorumunu kullandı. O pozisyon da gitti, sonrasında gol oldu. Penaltıya gelince... Tartışmasız net ve açık bir şekildeydi. Daha önce sarı kartı bulunan Titi, ceza alanı içerisinde rakibinin ayak bileğine gelecek şekilde sert bir şekilde basıyor. Hakem de düdük çalarak beyaz noktayı gösterdi. Ve ikinci sarı karttan da kırmızı kartla Titi'yi ihraç etti. Maçın geri kalan bölümlerinde hakemliği gerektirecek önemli bir pozisyon olmadı. Bu maçta hakem Bülent Yıldırım'ın özellikle hem çağdaş yorumu hem de otoriter kimliğini olumlu bir şekilde kullanması takdire şayandı. Notum: 8.4"

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı için ne dediler? - Sayfa 3

Erman Toroğlu (Sabah) : "Bülent Yıldırım eyyam yaptı" "Büyük takımlarla oynayan diğer takımlar, kadroları eksikse zaten güçleri yetmiyor. Burada bir de hakem sahneye çıkıyor. Dünkü maçı baştan sona izleyin, pozisyonlara bakın. Aynı hareketlerde iki takıma da aynı kartlar kullanılmış mı? Kesinlikle hayır. Ama bunlar hakemliğin sonlarında cin olmuşlar, şeytan olmuşlar. İşi öğrenmişler. Nerede düdük çalınır, nerede düdük çalınmaz... Ortadan çalmıyorlar. Futbolcu adam akıllı adamdır, aptal adamdan olmaz. Ama Titi'nin aldığı iki sarı karta bakın, akıllı adamın alacağı kartlar değil. Bu tarz adamlar hem hocayı zor durumda bırakıyor, hem takımı perişan ediyor."

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı için ne dediler? - Sayfa 4

Mustafa Çulcu (Hürriyet) : "Penaltı doğru, direk kırmızı olmalıydı" Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının hakemi Bülent Yıldırım'ın performansını değerlendirdi.. Çulcu, penaltı pozisyonu için şu yorumu yaptı: "Titi'nin Volkan Şen'e yaptığı hareket net penaltı. Karar doğru. Ancak ikinci sarıdan kırmızı kart gösterilmesi yanlış. Direkt kırmızı olmalıydı. Sebebi ise Titi'nin Volkan'ın ayak bileğinin üstüne topla oynama niyeti olmadan çok sert bir giriş yapması.