MAÇ ANLATIMLARI

Fenerbahçe Osmanlıspor maçının sonucu ve özeti

Son 4 lig maçında sadece bir kez kazanabilen Fenerbahçe, deplasmanda Osmanlıspor'u 1-0 yendi. Galibiyet golünü gecenin başarılı ismi Alper Potuk kaydetti

Fenerbahçe Osmanlıspor maçının sonucu ve özeti

Fenerbahçe, Osmanlıspor deplasmanında Alper Potuk'un bireysel becerisiyle kazandı, 3 hanesine yazdırsa da futbol olarak hayal kırıklığı yarattı... 

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Osmanlıspor'u 1-0 yenerek moral buldu. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golü 52. dakikada Alper Potuk kaydetti. Öte yandan mücadelenin 27. dakikasında Lazar Markovic sakatlandı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe 21 puana yükselirken, Başkent ekibi 11 puanda kaldı.

Osmanlıspor karşısında da etkili bir oyun sergileyemeyen Fenerbahçe, son 4 lig maçında sadece bir kez kazanabilmişti.   

ALPER İKİNCİ KEZ

Osmanlıspor Fenerbahçe maçı fotoğraflarıSpor Toto Süper Ligi'nde Osmanlıspor ile Fenerbahçe, Ankara Osmanlı Stadı'nda karşılaştı.

İlk kez formasından uzak kalan Portekizli yıldız futbolcu Nani'nin yokluğunda, sol kanatta Alper Potuk forma giydi. Alper, ligde Akhisar Belediyespor ile 7. haftada oynanan maçın ardından bu sezon ikinci kez sahaya ilk 11'de çıktı.

TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERDİ
Osmanlısporlu futbolcular, karşılaşma öncesi ısınmaya Türk bayraklı tişörtle çıktı. İstiklal Marşı okunurken de ev sahibi ekibin tribününde dev Türk bayrağı açıldı. Bu arada Osmanlı Stadı'ndaki maça taraftarlar ilgi gösterdi. Fenerbahçeli futbolseverler, kale arkasında kendilerine ayrılan tribündeki yerlerini alırken, Osmanlıspor taraftarların bulunduğu tribünlerde ise bazı boşluklar göze çarptı. Karşılaşmayı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de izledi.  

Fenerbahçe Osmanlıspor

Osmanlıspor: 0 - Fenerbahçe: 1

Stat: Osmanlı

Hakemler: Hüseyin Göçek, Ekrem Kan, Orkun Aktaş

Osmanlıspor: Artur, Hakan Aslantaş, Szukala, Uğur Demirok, Pinto, Mehmet Güven, Musa Çağıran, Torje, Ndiaye, Erdal Kılıçaslan, Umar 

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Markovic (Dk. 29 Fernandao), Diego, Alper Potuk, Van Persie

Gol: Dk. 52 Alper Potuk

OSMANLISPOR: 0-1 :FENERBAHÇE

Fenerbahçe, deplasmanda Osmanlıspor'u 1-0'lık skorla mağlup etti. 

Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi. 

90. dakika: Fenerbahçe atağında Fernandao'nun kaleye şutunda savunmadan seken top kornere gitti. 

89. dakika: Osmanlıspor atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Umut, Alves'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Alves, sarı kart gördü. 

88. dakika: Osmanlıspor atağında Torje'nin ceza alanı dışından şutunda top farklı şekilde dışarıya gitti. 

87. dakika: Başkent ekibi sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ndiaye'nin ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı. 

86. dakika: Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Umar'ın kafa vuruşu yandan dışarıya gitti. 

85. dakika: Osmanlıspor ayağında topla buluşan Vrsajevic'in ortasında Diego topa eliyle müdahale etti. Karar serbest vuruş. 

84. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Torje'nin ceza alanına ortasında Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı. 

83. dakika: Osmanlıspor atağında sağ kanatta topla buluşan Torje, iki rakibini geçip ceza alanına girdi ama üçüncü rakibinden sıyrılamadı. 

82. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego'nun ceza alanına ortasında Osmanlıspor savunması topu uzaklaştırdı.

80. dakika: Sarı lacivertliler sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Josef'in kafa vuruşu savunmadan sekti ve son anda kaleci Artur, sağ üst köşeden topu kornere çeldi. 

79. dakika: Osmanlıspor'da Mehmet Güven'in yerine Serdar Deliktaş oyunda. 

78. dakika: Sağ kanattan köşe gönderi yakınlarından uzun kullanılan taç atışında ceza alanına gelen topu savunma karşıladı. Sol kanatta topu alan Pinto'nun ortasında son anda savunma topu uzaklaştırdı. 

76. dakika: Başkent ekibi sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Torje'nin ceza alanına ortasında kafalardan seken top taca çıktı. 

74. dakika: Hızlı gelişmesi muhtemel Fenerbahçe atağında Alper'e sağ kanatta faul yapan Uğur, sarı kart gördü. 

72. dakika: Fenerbahçe'de Fernandao, orta alanda rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

70. dakika: Osmanslıspor atağında Umut'un sol çaprazdan ceza alanına koşu yapan Ndiaye'ye pasında savunma araya girdi. 

68. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Erdal'ın doğrudan kaleye göndermek istediği top baraja takıldı. 

67. dakika: Osmanlıspor atağında Umar, ceza alanı yakınları sol çaprazında Mehmet Topal'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

65. dakika: Osmanlıspor, rakip yarı alanın ortalarından sol iç koridordan serbest vuruş kullandı. Erdal'ın ortasında tam bir karambol yaşandı ama savunma topa ayak koymasını bildi. Ardından Ndiaye'nin şutu Volkan'da kaldı. 

64. dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında Josef'in uzak mesafeden kaleye şutunda kaleci Artur topu çeldi. 

63. dakika: Osmanlıspor'un beraberlik çabalarının ardından Fenerbahçeli oyuncular top yaparak tempoyu yine düşürmeye çalışıyor. 

61. dakika: Osmanlıspor atağında Umar'ın sol çaprazdan ceza alanına çevirdiği topa Erdal vurdu ama top Volkan'da kaldı. 

60. dakika: Fenerbahçe, 2. gole çok yaklaştı. Alper'in topuk pasıyla ceza alanına giren Hasan Ali'nin kale sahasına ortasında Van Persie'nin dokunduğu topu Artur çelmeyi başardı. 

58. dakika: Ev sahibi ekip sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Torje'nin ceza alanına ortasında Fernandao topu karşılayan isim oldu. 

57. dakika: Osmanlıspor, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Torje'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. 

56. dakika: Osmanlıspor atağında Torje'nin ceza alanı dışından kaleye şutunda savunmadan seken top kornere gitti. 

54. dakika: Osmanlıspor atağında Ndiaye, ceza alanına ara pası attı ama savunma ayak koydu. Ardından yapılan ortada savunmadan seken top Volkan'da kaldı. 

52. dakika: GOL! Alper Potuk. Sol kanatta topla buluşan Alper, ceza alanı dışı sol çaprazından sağ köşeye müthiş bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi. 

50. dakika: Sağ kanatta topla buluşan Josef, Musa'nın darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

48. dakika: Osmanlıspor atağında Torje'nin ceza alanı dışından şutunda top Volkan'da kaldı. 

47. dakika: Osmanlıspor'da Ndiaye, orta alanda rakibine yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. 

46. dakika: İkinci yarıda ilk düdük çaldı ve ikinci yarı Osmanlısporlu oyuncuların vuruşuyla başladı. 

D.A : İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45. dakika: Osmanlıspor, rakip ceza alanına yakın bir noktadan sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Torje'nin doğrudan kaleye gönderdiği top üstten dışarıya gitti.

45. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Diego'nun ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

45. dakika: Orta alanda topla buluşan Josef, rakip yarı alanın ortalarında sol iç koridorda Musa'nın darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Musa, sarı kart gördü.

45. dakika: Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali'nin ceza alanına ortasında Osmanlıspor savunması topu uzaklaştırdı.

45. dakika: Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali'nin ceza alanına ortasında Osmanlıspor savunması topu uzaklaştırdı.

45. dakika: İlk yarının sonuna 3 dakika ilave edildi.

45.dakika: Kullanılan serbest vuruşta Diego'nun ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

44. dakika: Bir başka Fenerbahçe atağında rakip yarı alanın ortalarında sağ iç koridorda topla buluşan Josef, yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

43. dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal'ın sol kanattan ceza alanına ortasında top kaleci Artur'da kaldı.

41. dakika: Bu arada Osmanlıspor'da Mehmet Güven, hakem ile çarpışmasının ardından bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor.

40. dakika: Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Alper'in ceza alanına yüksek gönderdiği topa Gökhan hareketlendi ama top Uğur'un kontrolünde dışarıya gitti.

39. dakika: Orta alanda gerçekleşen ikili mücadele sonrasında Diego ve Uğur arasında gerginlik yaşandı ama hakem daha sonra oyuncuları sakinleştirdi.

38. dakika: Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan'ın ceza alanına ortasında Fernandao kafa vuruşunu yaptı ama sonuç çıkmadı.

37. dakika: Osmanlıspor sağ kanattan çok etkili geldi ama ceza alanı içinde oluşan karambolde bir türlü şut çekme şansı bulamadılar.

36. dakika: Orta alanda topla buluşan Gökhan'ın ceza alanına uzun gönderdiği top kaleci Artur'da kaldı.

35.dakika: Kullanılan serbest vuruşta Diego'nun ceza alanına ortasında Fernandao'nun kafa vuruşunda kaleci Artur topu çeldi ve ardından savunma topu uzaklaştırdı.

34. dakika: Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Fernandao, Uğur'dan sıyrılmak isterken Uğur faul yaptı.

32. dakika: Fenerbahçe'de Alper'in büyük hatasından faydalanan Umar, hızla sol çaprazdan ceza alanına girdi ama iki rakibi arasından çıkamadı.

30. dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında Diego'nun pasında sol kanatta topla buluşan Alper, Hakan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

29. dakika: Sarı lacivertlilerde Lazar Markovic'in yerine Jose Fernandao oyunda.

28. dakika: Lazar Markovic, oyuna devam edemeyecek. Fernandao hazırlanıyor.

27. dakika: Bu arada Fenerbahçe'de Lazar Markovic bir sakatlık geçirdi ve şu da saha içinde tedavisi yapılıyor.

26. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Erdal'ın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

25. dakika: Kullanılan serbest vuruşun ardından Osmanlısporlu oyuncular baskıyla topu kazandı ve ani bir atak başladı. Umar'ın ceza yayından sol köşeye şutunda Volkan topu son anda kornere çeldi.

23. dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında rakip yarı alanda sol iç koridorda topla buluşan Diego, rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

22. dakika: Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Mehmet Topal, Umar'dan aldığı darbeyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

21. dakika: Geride kalan bölümde Fenerbahçe'nin topla oynama oranlarında %68'e %32 üstünlüğü bulunuyor.

20. dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Alper'in sert şutu üstten az farkla dışarıya gitti.

18. dakika: Fenerbahçe yarı alanında topla buluşan Gökhan, Torje'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

17. dakika: Fenerbahçeli oyuncular Osmanlıspor'un baskılı oyununun ardından tempoyu ayaklarında top tutarak düşürmüş durumda.

16. dakika: Sağ kanattan gelişen Osmanlıspor atağında Erdal'ın ceza alanına ortasında kaleci Volkan topun sahibi oldu.

14. dakika: Osmanlısporlu oyuncular rakip ceza alanı ön bölümünde yaptıkları baskıyla topu kazandılar ve Ndiaye, hızla ceza alanına girdi. Şut açısı bulamayınca pasını ceza yayındaki Musa'ya verdi. Musa'nın şutunda top savunmadan sekti. Ardından Ndiaye vurdu ama top farklı şekilde dışarıya gitti.

12. dakika: Sağ kanattan gelişen Osmanlıspor atağında Musa, Mehmet Topal'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

11. dakika: Sağ kanattan etkili gelişen Fenerbahçe atağında Markovic'in pasında topla buluşan Alper, rakibinden çok şık sıyrılıp ceza alanına girdi ve pasını verdi ama araya savunma girdi.

10. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Osmanlıspor savunması topu uzaklaştırdı.

9. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Diego'nun ortasında kafalardan seken top kornere gitti.

8. dakika: Sol kanattan etkili gelişen Fenerbahçe atağında Alper, ceza alanına girmek üzereyken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Ceza alanı yan çizgisi ortaları... Faulü yapan Hakan Aslantaş, sarı kart gördü.

7. dakika: Osmanlıspor'da orta alanda topla buluşan Mehmet'in sol kanattan ceza alanına koşu yapan Erdal'a uzun pasında kalesini zamanında terk eden Volkan topun sahibi oldu.

6. dakika: Sol kanattaki Alper'e uzun gönderilen pasta Alper, topu hemen Hasan Ali'ye verdi ama Hasan Ali'nin içeriye çevirmek istediği topu savunma karşıladı.

5.dakika: Sarı lacivertliler gole çok yaklaştı. Van Persie'nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Alper, vuruşunu yaptı ama Moraes gole izin vermedi.

4. dakika: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan'ın sağ çaprazdan ceza alanına giren Van Persie'ye pasında Van Persie için ofsayt bayrağı kalktı.

3. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Van Persie'nin doğrudan kaleye gönderdiği top üstten farklı şekilde dışarıya gitti.

2. dakika: Josef'ten pas alan Diego, rakip yarı alanın ortalarında rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

1. dakika: İlk düdük çaldı ve karşılaşma Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.

M.Ö:  Osmanlı Stadı'nda İstiklal Marşı'mız...

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER