BASKETBOL

Fenerbahçeli yıldızdan iddialı açıklamalar

Fenerbahçe ve milli takımın yıldız oyuncusu Bobby Dixon, öyle iddialı açıklamalar yaptı ki...

Fenerbahçeli yıldızdan iddialı açıklamalar

Fenerbahçe ve milli takımın yıldız oyuncusu Bobby Dixon, 5 yıl önce Karşıyaka'dan teklif aldığında Türkiye'ye gelmek istemediğini belirterek, "Dürüst olmak gerekirse, Brindisi'deyken Telekom'a karşı oynamıştık ve burayı hiç beğenmemiştim. Ama hayatımın en mutlu yılları Türkiye'de geçti. İyi ki teklifi kabul etmişim" dedi.

Bobby Dixon. Yani Ali Muhammed. Pınar Karşıyaka ile başlayan Türkiye macerası, Fenerbahçe ile kazandığı Euroleague şampiyonluğu ile devam ediyor. Yolu yine Türkiye’deki ilk coachu Ufuk Sarıca ile bu kez Milli Takım’da kesişti.

Dixon, Türkiye’deki yıllarını, Euroleague şampiyonluğunu ve milli takım ile ilgili düşüncelerini Fanatik'e anlattı.

Euroleague şampiyonu olarak milli takımda bulunuyorsun. Bu özgüven milli takıma da yansır mı?

Tabii ki müthiş bir özgüvene sahibiz. Ama burası milli takım. Ben ve arkadaşlarım Türkiye için elimizden geleni yapacağız.

Yeni bir takım. Yeni bir coach. Şu an için takımı nasıl değerlendirirsin?

Ben çalışmalara biraz geç katıldım. Sadece bir takım idmanı yapabildim. Arkadaşlarımı çok fazla görme şansı bulamadım. Açıkçası şu an için neye sahibiz tam bilemiyorum. Ama bir hafta sonra bu konuda birşeyler söyleyebilirim.

İlk tur maçları sizin eviniz Ülker Arena, ikinci tur maçları ise Avrupa Şampiyonu olduğunuz Sinan Erdem’de oynanacak. Kendinizi nasıl hissedeceksiniz?

Kesinlikle çok rahat hissedeceğiz. Bütün maçlar Türkiye’de ve alışık olduğumuz salonlarda. Evsahibi avantajını en iyi şekilde kullanmak isteyeceğiz. Doğru şekilde hazırlanırsak, Avrupa Şampiyonası’nda çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Çünkü evimizde, kendimizi rahat hissettiğimiz yerde olacağız.

Tekrar Ufuk Sarıca ile bir aradasın. Sarıca senin için ne anlam ifade ediyor?

Onunla çok büyük ve başarılar dolu bir geçmişimiz var. Karşıyaka’da 3 harika sezon geçirdik. Büyük bir coach. Beni çok iyi tanıyor ve neler yapabileceğimi çok iyi biliyor. Diğer oyuncuları da öyle. Eminim yine harika olacak.

Galatasaray hız kesmiyor uçaklar inmeye hazır

‘Kimse bizi yenemedi’

Türkiye’ye geldiğinde bu kadar uzun süre burada kalacağını düşünmüş müydün?

Bu konuda dürüst olacağım. Aslında hiç gelmek istemiyordum. İtalya’da oynarken Türk Telekom’la Eurocup maçında karşılaşmıştık. O zaman burayı hiç beğenmemiştim. Karşıyaka’dan teklif geldiğinde de emin değildim. Ama sonra fikrim değişti. İyi ki o teklifi kabul etmişim. Geriye bakıp düşününce, çok doğru bir tercih yaptığımı görüyorum. Bir çok kupa kazandım. Hayatımın en mutlu yıllarını geçiriyorum.

Sadece Fenerbahçe değil, Türk basketbolseverler seni çok seviyor. Nasıl bir duygu?

Beni destekliyor oldukları için onlara minnettarım. Çok saygı duyuyorum. Ben de Türk Milli Takımı için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye için takım arkadaşlarımla beraber en iyisini yapmaya hazırız.

İki ay önceye gidelim. O zamanlarla ilgili en çok neyi hatırlıyorsun?

Euroleague Şampiyonluğu mu? Tabii ki inanılmaz bir duygu. İki yıl boyunca bunun için uğraştık. İlk yıl çok yaklaşmıştık ama olmadı. Sonra başardık. Sadece Fenerbahçe için değil, ülke için de büyük bir gurur. İlk kez bir Türk takımı Euroleague şampiyonu oldu ve ben de bunun bir parçası olduğu için gurur doluyum.

Sezon içinde çok iniş çıkışlar yaşandı. Hiç umutsuzluğa kapıldığınız anlar oldu mu?

Ben kişisel olarak yenilgilerden sonra çok moralimi bozmam, galibiyetlerden sonra da çok havaya girmem. Çünkü bu basketbol. Ama biz Fenerbahçe olarak sağlıklıyken Avrupa’nın en iyi takımıyız. Bunu hep biliyorduk. Ve en doğru zamanda sağlıklı ve tam kadro olduk. Gerisi de geldi. Kimse bizi yenemedi.

‘Unvanı korumak daha zor’

Obradovic’i tek kelime ile tanımlarsan

Süper tutkulu

Udoh ve Bogdanovic takımdan ayrıldı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsun?

Coach hazırlıklıdır. Yine başarılı olmak için planını yapmıştır. Udoh ve Bogdanovic’in başarımızda çok büyük katkıları var. Onları özleyeceğiz ama hayat devam ediyor. İnsanlar kendi yollarına gidiyorlar. Biz de yolumuza devam edeceğiz.

Nasıl bir sezon sizi bekliyor? Artık her takım size karşı daha motive olacak.

Gelsinler bekliyoruz ve hazır olacağız. Herkes bizi kovalayacak. Bunu biliyoruz. Ben kişisel olarak savaşa hazırım. Eminim takım da öyle olacak.

Şampiyon olmak mı zor, unvanı korumak mı?

Bence korumak daha zor. Çünkü herkes bizi yenmek isteyecek. Her gün, her maç en iyisini yapmak zorunda kalacağız.

‘Beni zorlayacak oyuncu yaşamıyor!’

Unutamadığın maç hangisi?

Tabii ki finalde Olympiakos’u yenip unvanı kazandığımız maç. Bir ara 20 sayıya yakın öne geçtim. İnanılmazdı. Hiçbir zaman unutmayacağım bir maç.

Taraftarlar senin adına şarkılar söylediğinde ne hissediyorsun?

Beni destekledikleri, beni sevdikleri ve bana özel şarkılar söyledikleri için onlara minnettarım. Tek amacım onları hayal kırıklığına uğratmamak. Bunun için çaba sarfedeceğim.

Bağdat Caddesi’nde yapılan şampiyonluk turu öncesinde böyle bir coşku bekliyor muydun?

Öncelikle otobüs bozuldu. Üstü açık otobüs tamir edilemeyince normal otobüsle yola çıktık. Her şeyi izleme fırsatı bulamadık. Sonra otobüsün üstüne çıktı. İnsanlar bizi desteklemeye gelmişti. İnanılmaz bir coşku vardı ama ben bunu bekliyordum. Çünkü Karşıyaka’da şampiyon olduğumuzda inanılmaz, çok çılgın bir kutlama yapıldı. Harika bir duyguydu. Bu konuda tecrübeliydim ama diğerleri de bu harika tecrübeyi edinmiş oldu.

Seni en çok zorlayan, karşılıklı oynamak istemediğin oyuncu var mı?

Öyle bir oyuncu yaşamıyor. Yok öyle biri. Ben kimseden korkmam ve beni zorlayacak bir oyuncu tanımıyorum.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER