FENERBAHÇE

Fenerbahçe'ye Tottenham modeli

Yeni dönemde futbol direktörü olarak görev yapacak olan Damien Comolli, İngiltere'deki çalışma ortamını Fenerbahçe'ye uyarlayacak.

Fenerbahçe'ye Tottenham modeli

Fenerbahçe’de 37. Başkan Ali Koç’un başlatacağı yeni dönemde futbol direktörü olarak görev yapacak olan Damien Comolli’nin çalışma programı şimdiden heyecan uyandırıyor.

Kariyerinde 1995 yılından bu yana Arsenal, Liverpool, Tottenham ve St Etienne gibi önemli kulüpler bulunan Comolli, uzun süredir Fenerbahçe ve Türk futbolu üzerinde çalışmalar yapıyor. Ali Koç’un seçim çalışmalarına başladığı dönemden itibaren hem profesyonel bir ilişki kuran hem de dostluklarını perçinleyen Comolli, yeni bir model yaratmayı hedefliyor.

Başkan Koç’un da tam desteğini alan Fransız futbol adamının daha önce 3 yıl görev yaptığı Tottenham’daki gibi bir modeli sarı-lacivertli takıma monte etmesi bekleniyor. İki farklı diplomaya sahip olan 46 yaşındaki sportif direktör, hem iyi bir hukukçu hem de aynı zamanda bir teknik ve futbol direktörü.

Yol haritası : 

Üç farklı başlıkta Fenerbahçe’de görev üstlenecek olan Fransız, Tottenham’daki gibi çalışacak. İşte Damien Comolli’nin yol haritası:

1) Sarı-lacivertli futbol takımının A’dan Z’ye tüm ekipmanlarıyla ilgilenmesi bekleniyor. Sağlık ekibinden, idari kadroya, akademiden, scouting departmanına kadar geniş bir yelpazeden sorumlu olacağı ifade ediliyor.

Her konu var : 2) Scouting ve akademi kısmında, keşfedilecek genç yıldızların transferi, sözleşme şartları, imkanları sorumluluklar arasında. Ayrıca mevcut genç takımlardaki yıldızların şartları ve sözleşmeleri de dikkate alınacak.

3) A Takımın transfer politikası, transfer görüşmeleri, teknik direktör ile yapılacak koordinasyon ve sözleşmeler de Damien Comolli’nin çalışma alanları içerisinde bulunuyor.

Comolli’den üç yıllık imza : Yönetim, daha önce St. Etienne, Monaco, Arsenal, Tottenham, Liverpool gibi kulüplerde çeşitli kademelerde görev yapmış olan futbol adamı Damien Comolli ile 3 yıllık anlaşma sağladı.

Yeni sportif direktör, konuyla ilgili, “Tarihi ve gelenekleri olan böyle bir kulübün bir parçası olmaktan ve bu aileye katılmaktan dolayı çok mutluyum. Görevime başlamak için sabırsızlanıyorum. Yeni dönemde, kulübümüzdeki herkes, tüm maçlarda stadımızın taraftarlarımız tarafından doldurulacağını görmek için sabırsızlanıyor. Daha önce bu statta birçok maç izledim, taraftarlarımızın tutkusunu ve yaratacakları atmosferi görmek için ben de sabırsızlanıyorum” dedi.

Başkan Koç ise “Damien Comolli uzun süredir irtibatta olduğumuz ve konuştuğumuz bir isim. Kendisi, Avrupa’nın çok önemli kulüplerinde görev almış, değerli bir futbol adamı. Uzun vadeli planlamalarımız çerçevesinde, hayal ettiğimiz Fenerbahçe futbol takımı için bir yola çıktık ve ilk adımlarımızı atmaya başladık. Damien Comolli’ye Fenerbahçe’de başarı, mutluluk ve şampiyonluk dolu yıllar diliyorum” diye konuştu.

Damien Comolli’nin imza töreni ve basın toplantısı, 12 Haziran Salı günü saat 14.00’te, ÜlkerStadyumu 1907 Tribünü’nde gerçekleştirilecek.

Fenerbahçe'ye sürpriz teknik direktör

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER