YAZARLAR

Formsuz Güneş

Beşiktaş’ın önceki yıllarda birden fazla hücum planı vardı. Ortasahadan paslaşarak, rakibi penetre ederek gol bulabiliyordu. Kanatlardan statik ve uzun boylu forvet oyuncularına doğru ortalar yaparak gol bulabiliyordu

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Fatih Terim’in Milli takımı Euro 2008’e hazırlarken önemli bir maç öncesi dikkat çeken bir noktaydı sarfettiği; “formdayım” sözü. Türk spor medyası hayli tartışmıştı bu konuyu o dönemde. Teknik direktörlerde formsuz olabilirmiydi?  Göztepe-Beşiktaş maçı sonrası geldi aklıma. Şenol Hoca çok formsuz. Formsuzluğundan ziyade, motivasyonu düşük ve mutsuz belliki. Bir önceki sezonda forvet hattında Cenk-Talisca-Negredo üçlüsünü kullanırken, şimdilerde Love-Oğuzhan-Larin üçlüsüne mahkum olmak elbette mutsuz eder insanı.

Beşiktaş’ın önceki yıllarda birden fazla hücum planı vardı. Orta sahadan paslaşarak, rakibi penetre ederek gol bulabiliyordu. Kanatlardan statik ve uzun boylu forvet oyuncularına doğru ortalar yaparak gol bulabiliyordu. En önemlisi de duran toplardan Talisca ve Q7 ile gol bulabiliyordu. Geldiğimiz noktada her 3 aksiyon planı da işe yaramıyor gibi görünüyor.Şenol Hoca her nekadar elindeki malzemeyi optimum kullanmaya çalışsa da kabul etmek gerekir ki kadro kalitesinde ciddi bir düşüş var.

Göztepe geçen yıl Tamer Tuna’dan beri rasyonel bir futbol oynuyor. Sağda Halil solda Yasin ile etkili ataklar yapıyorlar. Jeroma hava toplarına çok hakim ve önemlisi de bloklar arasındaki mesafeyi korumayı başarıyorlar. Türkiye’nin en etkili taraftar gruplarından birine sahip böyle bir takıma karşı tek bir oyun planı ile çıkmak hüsran doğurabilir, nitekim doğurduda. Maçın Beşiktaş’a geldiği tek an penaltı anıydı. Oğuzhan kişisel egosunu bir tarafa bırakıp Babel ve Love’a bıraksa penaltıyı bir şansı olabilirdi belki ama ligimizin en çok penaltı kurtaran kalecisine karşı, penaltıyı kaçırınca kendisi de takımda oyundan düştü. Şenol hoca sonradan hamleler yapmaya çalışsa da takımı için çırpınan Atiba dışında oyuncusu yoktu..


3 puanlı ligde Beşiktaş henüz şampiyonluğu kaybetmiş sayılmaz şüphesiz ama kadrodaki aşırı sirkülasyon yüzünden oyun kalitesi dibe vurmuş durumda. Beşiktaş gelecek adına umut vaad etmiyor ve Şenol hocanın formsuzluğu takımı günden güne aşağı çekiyor. Futbolcuları hatta hocayı eleştirmek zor değil ama bence ortada yolunda gitmeyen bişey varsa ilk sorumlusu,rekor satışlar yaparken takım planlamasını doğru yapamayan sayın başkan ve yönetimdir..

Yorumlar
TREND HABERLER