GALATASARAY

Galatasaray gruptan nasıl çıkar?

Grupta işler bir hayli karışık... Atletico Madrid maçı Aslan'ın Avrupa'daki kaderini belirleyebilir.

Galatasaray gruptan nasıl çıkar?

Galatasaray’ın Devler Ligi’nde yoluna devam edebilmesi için yarın Atletico Madrid’i deplasmanda yenmekten başka çaresi bulunmuyor. Beraberlik halinde Aslan üçüncülük için avantaj sağlayacak. Ancak olası bir yenilgide Avrupa Ligi bile sıkıntıya girebilir. Çünkü...

Süper Lig’de kötü günler geçiren Galatasaray’da, gözlerŞampiyonlar Ligi’ne çevrildi. Sarı-Kırmızılı ekip, C Grubu 5. haftasında yarın Atletico Madrid ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Grupta işler bir hayli karışık ve bu mücadele, Aslan’ın Avrupa’daki kaderini belirleyebilir. Galatasaray’ın şu an itibariyle hem 2. olup Devler Ligi’ne devam etme, hem de sonuncu olup evine dönme ihtimali bulunuyor. Hesap basit; Cim Bom yarın Atletico’yı mağlup ederse, puanlar eşitlenecek, işler son maça kalacak.

Atletico Madrid - Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda?

Portekiz’de puan kaybederse

Son haftada ise Astana, Arena’ya gelirken, Atletico da Benfica deplasmanına gidecek. Dolayısıyla Galatasaray’ın Astana’yı evinde mağlup etmesi ve Atletico’nun Portekiz’de puan kaybetmesi halinde, temsilcimiz Devler Ligi’nde son 16’ya kalacak. Ancak son haftadaki bu senaryonun gerçekleşmesi için, Aslan’ın yarın galip gelmesi şart.

Kötü hava ve saha şartları

Madalyonun öteki yüzü ise biraz karanlık. Eğer Cim Bom deplasmanda Atletico’ya mağlup olursa, ikincilik hesapları, yerini ‘sonuncu olmama’ hesaplarına bırakabilir. Çünkü aynı gün Astana evinde Benfica’yı konuk edecek. Kazak temsilcisi kendi sahasında Galatasaray’a da, Atletico Madrid’e de boyun eğmedi. Kazakistan’daki kötü hava şartları, Portekiz’den Astana’ya uçuş süresi ve saha zemininin sentetik çimle kaplı olduğu düşünüldüğünde, ev sahibi ekibin Benfica’yı mağlup etmesi sürpriz olmaz gibi görünüyor. Bu da, Astana’nın 5 puana çıkması, Galatasaray’ın 4 puanda kalması anlamına geliyor. Böylece üçüncülük mücadelesi son haftaya kalacak. Bu durumda Astana, Arena’da ciddi bir direnç ortaya koyup, temsilcimize zor anlar yaşatabilir.

Galatasaray gruptan nasıl çıkar?

Puan eşitliği olması halinde

Galatasaray yarın berabere kalırsa, gruptan çıkma şansı tamamen bitecek. Çünkü grup sonunda puan eşitliği olursa, ilk olarak ikili averaja bakılıyor. Galatasaray ilk maçında Atletico’ya yenilip, ikinci maçında da berabere kalmış olacağı için, alt sırada kalacak. Ancak bu 1 puan en azından, Astana ile girilecek olası bir üçüncülük yarışında Galatasaray’a avantaj sağlayabilir.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER