GALATASARAY

Galatasaray'ın yeni hocası Igor Tudor resmen imzayı attı

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Igor Tudor için bir imza töreni düzenlendi. Törene Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile katılan Tudor, 1,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Galatasaray'ın yeni hocası Igor Tudor resmen imzayı attı

Galatasaray, yeni teknik direktörü Igor Tudor için imza töreni düzenlendi. Törende hem de Hırvat teknik adam hem de Başkan Dursun Özbek çarpıcı açıklamalar yaptılar.

Igor Tudor, Karabükspor'u çalıştırırken yaptığı "Beşiktaş şampiyon olur" sözlerine açıklık getirdi. Başkan Özbek ise transfer sırasında sarı kırmızılı yönetime sert sözler sarf eden Karabükspor Başkanı Hikmet Ferudun Tankut'u ve Beşiktaş derbisini pazartesi gününe alan Futbol Federasyonu'nu topa tuttu:

"BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM"

"Çok fazla söylenecek bir şey yok. Hepimizin amacı Galatasaray'ı başarılı bir şekilde temsil etmek. Başkanımıza bu büyük camiada bana çalışma şansı verdiği için teşekkür ederim"

"SİSTEM DEĞİL, TAKIM RUHU ÖNEMLİ''

"Bir hoca olarak sistemin önemi yok, benim için önemli olan şey takım ruhu, takım mücadelesi. Sistemlere takılmaya gerek yok, benim beklediğim takım olarak defans ve ofans yapmak. Benim odaklandığım sadece bu. Bu çok kolay bir şey değil, biraz zamana ihtiyaç var ancak bu zaman çok uzun bir zaman değil."

Igor Tudor-Dursun özbek

"REAL MADRİD'DEN TEKLİF GELİRSE..."

"Real Madrid'den teklif alırsanız gider misiniz?" sorusuna Tudor, "Şu anda 14 maçımız var, Galatasaray şampiyonlukta mücadele ediyorsa hedefi şampiyon olmaktır. Hedefimiz şu anda şampiyonluk olmak, bunu hepimiz istiyoruz. Bu şu anın sorusu değil" dedi.

"ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ" AÇIKLAMASI

Geçmişte yaptığı "Şampiyonluğun favorisi Beşiktaş" açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine Tudor, "Galatasaray'a bazı şeylere inandığım için geldim, hedefimiz tamamen şampiyonluk. Geçen seneye bakılırsa şampiyon olan bir Beşiktaş var, şu anda da aramızda 5 puanlık bir fark ve son ana kadar yarışın içerisinde olacağız. Bunun içinde elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

"İYİ OYNARSAK TRİBÜNLER DOLAR"

"İyi oynadığınız sürece mutlaka taraftara gelecektir. Ama iyi oynamazsanız mutlaka gelmeyecektir. O yüzden benim amacı iyi oyun oynatıp taraftarı tribünlere çekmektir."

"KARABÜK BAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARINI DOĞRU BULMUYORUM"

"Karabükspor ile anlaşma yaparken hedefimizi takımı kümede tutmak olarak belirlemiştik. Şu anda bu hedefe yüzde 90 ulaştık. Karabük Başkanı'na benim Türkiye'de çalışmama imkan sağladığı için teşekkür ederim ama geçen gün yaptığı açıklamaları doğru bulmuyorum. Türkiye'de bu sezon 10 teknik direktör görevden alınmış. Hocalar görevden alınırken kimse ahlaki şeylerden bahsetmiyor ama baktığınız zaman benim durumumla bu bahsettiğim durum aynı şey."

"EGOLARI BIRAKIP TAKIMI ÖN PLANA ALMAMIZ LAZIM"

"Dün takımla yaptığımız toplantıda odaklandığım birkaç nokta vardı. Ofansif gücümüzün çok önemli olduğunu söyledim. Egoları bir tarafa bırakıp takımı her şeyin üzerinde tutmak gerektiğinden bahsettim."

"CONTE'Yİ ÖRNEK ALIYORUM"

"Son dönemde Conte ile konuşmadım. 1 ay önce konuşmuştuk. Benim için çok önemli bir teknik direktör Conte, örnek aldığım bir teknik direktör. Her hocadan bir şeyler alıp ortaya kendi vizyonunuzla bir şeyler çıkarmanız gerekiyor."

"PAOK'TAN BEN AYRILMADIM, KULÜP GÖREVİME SON VERDİ"

"Ben PAOK'tan ayrılmadım, kulüp görevine son verdi. PAOK'un bana söylediği "yardımcılarından bir tanesini göndermemiz gerekiyor ama sen takımda kalacaksın" Ben de bunu kesinlikle reddettim. Yunan Ligi tamamen Olimpiakos'un egemenliğinde. Başkan bizden şampiyonluk bekliyordu ama bu pek mümkün görünmüyordu."

"DERBİDE DEĞİŞİMİ GÖRECEKSİNİZ"

"Galatasaray'ın birçok maçını seyrettim ve takımı biliyorum. Şu anda önemli olan karakterleri tanıyabilmek, futbolcuları tanıyabilmek. Birkaç antrenmana çıktı ve kısa süredir beraberiz. Önümüzde iki önemli maçımız var; Rize maçı ve Beşiktaş maçı. Beşiktaş derbisinde takımda somut anlamda bir şeylerin değiştiğini göreceksiniz."

ÖZBEK: KİMSE GALATASARAY'A ETİK DERSİ VERMESİN

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Tudor'un transferi sırasında Karabükspor Başkanı Hikmet Ferudun Tankut'un sözlerine şu yanıtı verdi:

"Biz kulüp başkanları olarak büyük camiaları temsil ediyoruz ve seçilmiş kişileriz. Maalesef olayın nakledilişi ve tartışma biçimi Galatasaray değerleriyle düşünüldüğü zaman böyle bir diyaloğun olması mümkün değil. sayın Karabükspor Başkanı'na onun kullandığı kelimelerle, o tarzda Galatasaray Başkanı yanıt vermez. Kullandığı ifadeleri şık bulmuyorum. Kimsenin Galatasaray'a etik ya da ahlak dersi vermek gibi bir haddi yoktur. Kim olursan ol sen Galatasaray'a bu tür ifadeler kullanamazsın. Bu ifadeleri reddediyorum ve kullanan kişileri de kınıyorum. Herkes haddini bilmeli. Kulüp başkanları toplumu birleştirici ifadeler kullanmaya özen göstermeliyiz."

ÖZBEK'TEN GS-BJK DERBİSİNİN TARİHİNE TEPKİ: "EL İNSAF"

"Derbinin tarihi çok enteresan. Galatasaray'ın menfaatlerini savunmak bizim birinci görevimiz. Bugün değerli 3 kulübümüz Avrupa'da maç oynuyorlar. 3'ü de deplasmanda oynuyor ve dönüp geliyorlar pazar günü oynuyorlar. Yahu el insaf! Bu kadar önemli bir derbiyi pazartesiye alarak yaralıyorlar. Bu hafta niye ligde pazartesi oynamıyor Avrupa'daki takımlarımız. Biz Avrupa'da oynarken iki günde bir maç yapmışız. Bu derbinin pazartesi gibi bir iş gününe alınması doğru değil. Futbol camiasında bu tip tartışmalar olmaması için futbolu yönetenler bu tip kararlar almamalıdır. Ben bu tarih değişikliğini kabul etmiyorum Galatasaray olarak. Bu kadar algıdan yoksun muyuz! Bu davranış biçimleri gerginliklere neden oluyor. Ben bu alınan kararını kabul etmiyorum. Federasyon'dan da niye bu hafta bu takımlar pazar günü oynuyor da gelecek hafta pazartesi oynuyor onu açıklamasını bekliyorum. Sayın TFF Başkanı'na soruyorum; hangi gerekçeyle bu derbiyi pazartesine aldınız?"

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER