SPOR MAGAZİN

Gaziantepsporlu futbolcu kendini astı

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, evinde kendisine tavana asan Frantisek Rajtoral'ın hayatını kaybettiğini söyledi. Frantisek Rajtoral'ın neden intihar ettiği bilinmiyor. Peki kimdir Frantisek Rajtoral nereden Türkiye'ye geldi.

Gaziantepsporlu futbolcu kendini astı

Gaziantepspor futbolcusu Rajtoral'ın intihar ettiği haberi spor kamuoyuna büyük bir şok yaşattı. Frantisek Rajtoral'ı eve çilingirle giren polis ölü buldu. Frantisek Rajtoral geride Çek dilinde yazılmış bir not bıraktı. İntihara eden Frantisek Rajtoral'ın notu Türkçe çevrilince bulun alacak verecek listesi olduğu ortaya çıktı.

Rajtoral'ın kız arkadaşının da Gaziantep'te olduğu öğrenildi. Çek futbolcu bugün ülkesine dönmek için uçak bileti almasına rağmen kararını değiştirdi ve gitmekten vazgeçti. Son gelen bilgiler Rajtoral'ın kendisini doğalgaz borusuna astığı yönünde.

Bülent Uygun: "Tüm takım şokta..."
Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, derbinin ardından canlı yayında bulunan Tümer Metin'e: "Tüm takım şokta, herkes ağlıyor. Kendini asarak intihar etmiş." dedi.

Yaşanan olayla ilgili olarak Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, açıklama yaptı. Kızıl, ''Antrenmana gelmemiş, evine gidip bakmışlar kapının arkadan kilitli olduğunu görmüşler. Çok şen, çok düzgün, süper bir çocuktu. Hiç problemi yoktu. Neden olduğunu gerçekten ben de bilmiyorum çok üzüldüm.'' dedi.

František Rajtoral kimdir, neden intihar etti?

Gaziantepspor'un intihar eden futbolcusu Frantisek Rajtoral'ın, uzun bir süredir yaşadığı bir psikolojik rahatsızlığının bulunduğu ortaya çıktı.  Rajtoral'in Kronik Yorgunluk Sendromu'ndan muzdarip olduğu iddia ediliyor.

EVDE BULUNAN NOT
Bir diğer iddia ise Çek futbolcunun ailevi sorunları olduğu yönünde. Polis evde intihar öncesi yazılmış bir not buldu. Notu Türkçe çevirtince bunun alacak verecek listesi olduğu ortaya çıktı.

Çek Cumhuriyeti milli takımında da forma giyen František Rajtoral, 2016 - 2017 sezon başında Gaziantespor'a transfer oldu. 23 maçta forma giyen František Rajtoral, gol ve asist katkısında bulunamadı. 

Rajtoral'ın kulüp kariyeri şu şekilde;

Yıllar Takım Maç (Gol)

2004-2005 Marila Příbram 15 (1)
2005-2009 Baník Ostrava 100 (12)
2009-2016 Viktoria Plzeň 160 (19)
2014 → Hannover 96 (kiralık) 7 (0)
2016- Gaziantepspor 0 (0)

Rajtoral'ın milli takım kariyeri şu şekilde;

Yıllar Takım Maç (Gol)

2004 Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti U-18 5 (0)
2004-2005 Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti U-19 10 (1)
2006-2008 Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti U-21 15 (1)
2012- Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti 14 (0)

Galatasaray Fenerbahçe maçı sosyal medyada olay oldu!

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER