DİĞER HABERLER

Habib Nurmagomedov: Galatasaraylı oldum çünkü...

İrlandalı boksör Conor McGregor'u nakavt ederek karma dövüş sanatları hafif siklet unvan maçında kemerini koruyan Müslüman dövüşçü Habib Nurmagomedov, ülkemizden gördüğü desteğin arkasında İslam'ın gücünün olduğunun belirtirken, Galatasaray taraftarı oluşunun hikayesini de anlattı.

Habib Nurmagomedov: Galatasaraylı oldum çünkü...

beIN Sports'a konuşan Dağıstanlı şampiyon sporcu, Galatasaraylı oluşunun hikayesini şöyle anlattı:

"Kolejde, 7. sınıfta bir şampiyona düzenleniyordu. O şampiyonada takımım 2. oldu ve bize hediye olarak Galatasaray formaları verildi. Tabii ki ben de bunu büyük zevkle giydim, hala da giyiyorum. Son dövüşümü kazanmamın ardından Galatasaray resmi hesabından beni tebrik etti o fotoğrafla birlikte. Galatasaraylı olmamın hikayesi oradan başlıyor."

Türkiye’den gördüğü desteğe de ayrıca teşekkür eden Habib Nurmagomedov, Avrupa ve Amerika’dan bakıldığı zaman ülkemizin kendisine gösterdiği desteğin anlaşılamadığını ancak bu desteğin arkasında İslam’ın gücü olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:

"Türkiye'den neden bu kadar destek aldığımı Avrupa'da ve Amerika'da çoğu insan anlamadı. Hepimiz Müslümanız. Allah bize 'Siz kardeşsiniz' demiştir. Hepimiz Allah'a inanıyoruz, Allah bizleri kardeş kabul ediyor. Allah, 'Türkler kendi aralarında, Araplar kendi aralarında kardeştir' demiyor. Müminler kardeştir diyor. O yüzden Türkiye'den çok destek görüyorum."

'Messi mi, Ronaldo mu?' sorusuna cevap verdi..."Futbolu çok seviyorum, iyi bir izleyiciyim. Messi'ye saygısızlık edemem, gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biridir. Ronaldo'ya Messi'den daha büyük hayranlık besliyorum. İki büyük sporcu, bir rekabete girişti. Bu rekabet de futbolu çok farklı bir seviyeye getirdi."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER