YAZARLAR

Kocaman fark

Şenol Güneş ile Aykut Kocaman arasında zaten kocaman bir bakış açısı farkı var.Şenol hoca oyunculara, Aykut hoca istatistiklere inanır

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Pepe-Talisca-Oğuzhan mecburiyetten, Valbuena-Soldado-Ekici-Alper tercih sebebi olarak yoktu.Şenol Güneş ile Aykut Kocaman arasında zaten kocaman bir bakış açısı farkı var.Şenol hoca oyunculara, Aykut hoca istatistiklere inanır. Şenol Güneş Beşiktaş kariyerine ilk kez Tolgay’ı da dahil edersek 7 defans menşeeli oyuncu ile çıktı sahaya. Bu durum Beşiktaş’ın oyun ezberini bozdu. Üstüne üstlük aslında ofsayt olsa bile maçın başlarında yenmiş olan gol ilk çeyrekte ibreyi Fenerbahçe lehine çevirdi. Şenol hoca tamda bu noktada çok alışık olmadığımız bir şey yaptı ve oyuncu değiştirmeden sistem değiştirdi. Medel, Vida, Tosiç, Adriano,  Babel ve Tolgay’ın yerini değiştirerek 4-4-2 sistemine döndü. Takımın bu sistem değişikliğini yadırgamaması iyi olan taraftı lakin sistem değişikliğine rağmen net pozisyonlara giremiyor olmak Beşiktaş adına kötüydü. Bununda sebebi sürekli kanatlardan ki daha çok sağ kanattan gelen Beşiktaş’ın yapılan ortalarında doğru isimler değildi ceza sahası içinde bekleyenler. Babel-Wagner yerine Negredo-Talisca olsa belkide ilk yarıda değişebilirdi tabela Beşiktaş lehine.

Teknik direktörler takımlarının ilk yarıdaki performanslarından memnun olacaklarki ikinci yarıya oyuncu değiştirmeden başladılar. Oysaki özellikle Fenerbahçe açısından büyük bir şans vardı, Valbuena gibi süratli ve teknik, Alper gibi dinamik ve topu ayağında tutabilen iki oyuncu değişikliği ile başlasa ikinci yarıya, skoru koruyabileceği gibi farkı arttırma şansı da elde edebilirdi. Şüphesizki futbolda her türlü aksiyon mevcut ama ilk yarıdaki baskılı oyununun semeresini henüz ikinci yarının 3.dakikası alan Beşiktaş hem skoru eşitlemiş oldu hemde psikolojik üstünlüğü tekrar eline almış oldu. Sonrasında yine Aykut hocadan hamle bekledim ama beklentiler sonuçsuz kaldı. Maçı isteyen Şenol hocaydı dolayısıylada hamleyide Şenol hoca yaptı. O ana kadar mükemmel oyununu bir de gol ile süsleyen sarı kartlı Vida yerine Negredo girince Beşiktaş’ın atakları hem sıklaştı hemde daha fazla tehlike arz etmeye başladı. Beşiktaş’ın 2.golünün akabinde 3-5 dakika pas yapmaya çalıştı Fenerbahçe, Şenol hoca bunuda gördü ve Caner’i aldı oyuna. Caner sol önde oynadı hem ortaları ile takımı besledi hemde presi ile rakibi bozdu. 90+4’te gelen golde iki maçın toplamında daha fazla isteyen Beşiktaş’a ikili averaj getirdi ve belkide şampiyonu belirleyecek çok önemli bir nüans oldu.

Aslında şampiyonlar ligi travması, kritik pozisyonlarda önemli oyuncuların cezalı olması. Devre arası iki forvet transferine rağmen devam eden golcü problemi Fenerbahçe için bir fırsattı. Maç sonu erken gelen gol Fenerbahçe’nin dengesini bozdu yorumlarına sadece gülüyorum. Bir takım sahaya çıkarken amacı ne olabilirki? Fenerbahçe’nin fikstürü  şampiyonluğa oynayan takımlar arasında kalan haftalar itibariyle en rahat fikstür. Kazanmış olsa şayet yolun yarsını geçmiş olabilirdi. Aykut hoca bu açıdan sınıfta kaldı. Şenol hoca ise haftaiçi yaptığı iddialı açıklamaları bir nevi doğrulatmış oldu. Demedi demeyin bu mantalite ile eksiklerini tamamlamış Beşiktaş farkı arttırır kupa maçında!

Yorumlar
TREND HABERLER