YAZARLAR

Kolay Terim olunmuyor..

En önemli özellikleride oyunu diagonal olarak değiştirmeyi çok iyi beceriyorlar. Yani atak soldan başlarken saniyeler sonra sağdan nefis bir orta izleyebiliyoruz ve bir anda ceza sahası içinde çoğaldıklarına şahit oluyoruz.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Ümit Özat teknik direktörlük tecrübesi ve derinliği olmamasına rağmen,geçen hafta doğru strateji ile Galatasaray karşısında 3 puan almayı başarmıştı. O maçta 90dk boyunca elinde yeterli envanter olmasına rağmen, alternatif hücum planları geliştirememiş olduğu için Fatih Terim’i çok eleştirmiştim, Ümit hocayıda çok takdir etmiştim.  Aynı Fatih Terim bu hafta hepimizi şaşırtarak Denayer ile başlayınca aile boyu hücum yapacak ve gelebilecek kontra ataklarda hızlı bir oyuncu olan  Denayer’i kullanacak diye düşünürken,doğru taktik ile hem Başakşehir’in kilit oyuncularını (Emre,Visca,Adebayor,Arda) pasifize etti, hemde kendine yetecek skoru almayı başardı. Fatih hoca ; kolay FATİH TERİM olunmadığını birkez daha gösterdi herkese.

Başakşehir Abdullah Avcı ile yıllardır hızlı hücumlar geliştiriyor. Majör taktiklerin yanısıra, küçük stratejilerde veriyor takımına. Mesela rakip defansa baskı yapıyor gibi görünselerde kaleciyi yönlendiriyorlar aslında. Duran topları iyi çalışıyorlar ve mükemmele yakın adam-alan paylaşımı yapıyorlar. En önemli özellikleride oyunu diagonal olarak değiştirmeyi çok iyi beceriyorlar. Yani atak soldan başlarken saniyeler sonra sağdan nefis bir orta izleyebiliyoruz ve bir anda ceza sahası içinde çoğaldıklarına şahit oluyoruz. Tam da bu noktadan başlayalım Başakşehir’in  analizine; Arda’yı 10 numara poziyonunda başlattı Abdullah hoca. Maça başlarken en büyük hatasıda buydu zaten. Arda hem fiziksel açıdan çok yetersiz,hem duygusal açıdan zor bir maça çıktı, hemde Mossoro gibi 2.forvet özelliklerine sahip değil, kaldıki gol vuruşu konusunda da hiçbir zaman istenilen seviyeye çıkmadı. Belkide Elia’nın son dönemlerde yükselen performansından dolayı sol açıkta değerlendirmedi onu ama Başakşehir ortasada da zayıf kaldı böylece. 20-45 dakikalar arası oyuna ortak olmayı başarmıştı Başakşehir ama önce Emre’nin ardından Arda’nın kart görmesi ortasahadaki direncini iyice zayıflattı.

2.yarıya başlarken bir reaksiyon bekliyordum Galatasaray’dan özellikle ortada iki sarı kartlı oyuncu varken ordan denemeler yapması mantıklıydı. Bunu yapan maç boyunca Clichy ile cebelleşen Mariano oldu. Attığı mükemmel gol rakibi psikolojik olarakta yordu. Emre’nin oyundan çıkmasıyla da Başakşehir kendi kimliğini tamamen kaybetmiş oldu. Başakşehir’in oyun planı içinde asla alternatifinin olmadığı 3 tane oyuncu var. Biri Adebayor ki Serdar ve Denayer sırayla etkisiz hale getirdiler. Biri Emre hırsına ve öfkesine mağlup oldu ve hocası oyundan aldı, bir diğeride Eprianu. O da Galatasaray’dan baskı gördüğünde topu oyuna olumlu bir şekilde sokamadı. Dolayısıyla haklı bir galibiyet aldı Galatasaray. Başakşehir kazanmış olsa yüzde 70 şampiyon olurdu. Çok çok büyük bir avantajı kaybettiler ve Başakşehir futbol klubü tarihinin en önemli maçında gerek futbolcuları gerekse teknik ekibiyle şampiyonluk adına yetersiz bir görüntü sergiledi.

Yorumlar
TREND HABERLER