DİĞER HABERLER

Kudüs kurban hisse bedeli belli oldu

“Kurbanım Kudüs’e” ve “Kudüs’te kurban Aksa’da bereket vakti” sloganıyla Kurban çalışmalarına başlayan Mirasımız Derneği, 1000 (bin) büyük baş kurban kesmeyi hedefliyor.

Kudüs kurban hisse bedeli belli oldu

Kudüs ve civarında yardım ve imar çalışmaları yapan uluslararası sivil toplum kuruluşu Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği), Kudüs’te vekalet yoluyla keseceği kurbanların hisse bedelini belirledi.

BİR HİSSE 1450 TL

Çalışma sahası sadece Kudüs ve civarı olan Mirasımız Derneği, yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Mirasımız, bu yıl kurban hisse bedelini 1450 Türk Lirası olarak belirledi. Dernekten yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en pahalı şehirlerinin başında Kudüs’ün geldiğine ve Müslümanların burada zor şartlar altında yaşadığına dikkat çekilerek “İsrail, Kudüs’te  hayat pahalılığını bilerek yüksek tutuluyor ki Müslümanlar burada barınamasınlar ve şehri terk etsinler. İşgalci İsrail’in bu politikasına rağmen Müslümanlar direniyorlar. Mescid-i Aksa’yı canları pahasına koruyan Kudüslü Müslümanların yanında yer aldığımızı göstermek için kurbanlarımızı her yıl olduğu gibi bu yıl da Kudüs’te kesiyoruz” denildi.

BAYRAMLIK 100 TL

Kudüslü çocukların bayramı yeni kıyafetlerle karşılamaları için de kampanya yürüten Mirasımız, bir bayramlık fiyatının 100 TL olduğunu bildirdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Yüzde 86’sı yoksulluk sınırı altında yaşayan 350 bin Kudüslü Müslümanın bayramda yüzlerini güldürelim, evlerine kurban eti sokalım. İmkanı olan kardeşlerimiz Kudüs’e  gidip iki gün geçirseler bu şehirde yaşanan ızdırabı iliklerine kadar hissedecekleridir. Mirasımız olarak Kudüs ve civarındaki şehirlerde keseceğimiz kurbanlar ile Mescid-i Aksa’da nöbet tutan kardeşlerimizi sevindirmeye gayret edeceğiz. Vekalet yoluyla bize verilen hisseleri inşallah bayram boyunca kesip vekalet sahiplerine kurbanlarının kesildiğini sms ile bildireceğiz. Hisse veren vatandaşlarımızın kurbanlarının videolarını da kendileriyle paylaşıyoruz. Bayramın ilk gününe kadar vekalet alacağız. Vekalet vermek isteyen kardeşlerimiz derneğimizin  web sitesinden ya da derneğimizin 0212-524 0101 nolu telefonunu arayarak gerekli bilgileri alabilirler.

Yine Kudüslü yetimler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi çocuklarımızın da bayramı yeni kıyafetleriyle karşılamaları için bayramlık kampanyamız olacaktır. Bir bayramlık bedeli 100 TL”

Mirasımız Derneği, kurban bağışlarını elden makbuz karşılığı alabildiği gibi, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Albaraka Türk ve PTT üzerinden de bağış kabul ediyor. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER