YEREL HABER

Milli sporcular gösteri yaptı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Yetenek Avcısı AVM'lerde" Projesi kapsamında Wushu Milli Takımı sporcuları Çorum'da gösteri yaptı.

Milli sporcular gösteri yaptı
Proje kapsamında takımla kente gelen antrenör Fatma Akyüz, bazı sporcular ile Çorum temsilcisi Bekir Bolat, Vali Vekili Osman Ebiloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ebiloğlu'na projeyle ilgili bilgi veren Akyüz, 2012 Olimpiyatları'ndaki başarısız sonuçların ardından Spor Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında, Türkiye'yi gezerek, wushu sporunun tanıtımını yaptıklarını söyledi.

Kentlerdeki gösterilerde de gençlerin wushuya ilgisini çekmeye çalıştıklarını dile getiren Akyüz, "Türkiye, wushuda Çin'in ardından lisanslı sporcu sayısı bakımından dünyada ikinci sırada bulunuyor. Bu alanda lider olan Çin ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Çinliler, bizlerin kas ve zeka yapımıza hayran olduklarını defalarca dile getirdi" dedi.

Olimpiyatlarda başarı elde etmek istediklerini vurgulayan Akyüz, "Olimpiyat hedefimiz, 5'i altın olmak üzere en az 10 madalya" diye konuştu.

Ebiloğlu da wushuya Çorum'da gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını kaydederek, "Wushu, çocuklarımızın kahvehanelerde vakit geçirmesini engelleyecek en güzel sporlardan biri" ifadelerini kullandı.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül'ü de ziyaret eden Akyüz ve beraberindekiler, yapılacak etkinlikler için belediyeden destek istedi.

-Sporcuların gösterileri ilgiyle izlendi-
Ziyaretlerin ardından 14 milli takım sporcusu ile 8 kişilik gösteri grubu, Gazi Caddesi'ndeki tenis kortlarının bulunduğu alan ile çeşitli kurumlarda gösteri yaptı.

Antrenör Fatma Akyüz'ün dünya şampiyonu çocukları Elif, Zeynep ve Necmettin Erbakan Akyüz'ün de aralarında bulunduğu milli sporcular, kılıç, mızrak, sopa ve geleneksel stillerle yaptıkları gösterilerle izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Minik wushucu 4 yaşındaki Ayşe Sude Akyüz de yaptığı gösteriyle alkış aldı.

Gösterinin ardından izleyicilere federasyon yetkililerince wushu ile ilgili bilgi verildi.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER