VOLEYBOL

Naz Aydemir'in inanılmaz rekoru!

Türk voleybolunun yetiştirdiği en büyük yeteneklerden Naz Aydemir Akyol, Vakıfbank'ın Dörtlü Final vizesi almasının ardından kariyerinde üst üste 9 sezon Avrupa voleybolunun en büyük sahnesine çıkmayı garantiledi.

Naz Aydemir'in inanılmaz rekoru!

Son dönemde Avrupa voleybolunda hegemonya kuran Türk voleybolu, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'inde iki takımla temsil edilecek.

Eczacıbaşı Vitra ve Vakıfbank, 22-23 Nisan tarihlerinde İtalya'nın Treviso kentinde düzenlenecek Dörtlü Final'de dev kupayı yine Türkiye'ye getirmek için geri sayıma başladı.

VakıfBank Dörtlü Final'e yükseldi


2008-2009'DAN BERİ HER SEZON DÖRTLÜ FİNAL

Ancak bu Dörtlü Final, Vakıfbank'ın başarılı pasörü Naz Aydemir Akyol için özel bir öneme sahip. Henüz 19 yaşındayken kariyerindeki ilk CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'ine alt yapısında yetiştiği Eczacıbaşı Zentiva ile çıkan milli voleybolcu, 2008-2009 sezonundan bu yana aralıksız her sene kupa mücadelesi için Dörtlü Final'de boy gösterdi.

AVRUPA VOLEYBOLUNDA TEK

2009-2010, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında Fenerbahçe ile Dörtlü Final oynayan ve 2011-2012 sezonunda sarı lacivertlilere tarihinde ilk kez CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi zaferi yaşatan kadroda yer alan 26 yaşındaki voleybolcu, sonrasında transfer olduğu Vakıfbank ile her sezon Dörtlü Final'e kalmayı başardı.

İstanbul ekibinde de 2012-2013 sezonunda mutlu sona ulaşan ve kariyerinde iki CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan Naz Aydemir Akyol, Treviso'da art arda 9'uncu Dörtlü Final'ini oynayarak Avrupa voleybolunda ulaşılması güç bir rekorun sahibi olacak. 2001'den beri Şampiyonlar Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda aralıksız 9 sezon Dörtlü Final'e yükselen başka bir voleybolcu bulunmuyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER