DİĞER HABERLER

Necmettin Erbakan adına Wushu turnuvası düzenlendi

Merhum Necmettin Erbakan'ın 30 yıl korumalığını yapan Abdurrahman Akyüz, hocası adına Wushu turnuvası düzenledi.

Necmettin Erbakan adına Wushu turnuvası düzenlendi
Türkiye Wushu Federasyonu tarafından Çin federasyonuyla ortaklaşa Ankara'da Prof. Dr. Necmettin Erbakan Wushu Kupası düzenlenecek.

Merhum Necmettin Erbakan'ın 30 yıl korumalığını yapan Abdurrahman Akyüz, Wushu Federasyonu Başkanı olduktan sonra da hocasını unutmadı. Akyüz, Ankara'da Çin federasyonuyla ortaklaşa "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kupası' adıyla bir şampiyona düzenleyeceğini açıkladı.

Çin Wushu Federasyonu'nun daveti üzerine 20 Aralık Cumartesi günü Mamak Belediyesi Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvaya Çin'den 12 sporcu katılacak.

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, yaptığı açıklamada, sanda ve tao kategorilerinde yapılacak organizasyonun, wushunun gelişmesi ve yayılması amacıyla yapıldığını kaydetti.

 

TURNUVAYA TÜRKİYE VE ÇİN KATILACAK

Wushu-Kungfu şöleni adı altında yapılacak turnuvanın dünya kupasından farklı olduğunu anlatan Akyüz, "Dünya kupaları bütün ülkeler arasında yapılırken, bu kupa iki ülke arasında düzenleniyor. Kupanın adını ise Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kupası koyduk. Merhum hocamız Necmettin Erbakan'ın adına bir turnuva düzenlemek istedik" diye konuştu.

 

Akyüz, turnuvanın Türkiye'de yapılacak wushu organizasyonların en kapsamlısı olacağına değinerek, "Çünkü burada üst düzey sporcular mücadele edecek. Maçların kalitesi ve seyirci sayısı bakımından güzel bir turnuva olacak" dedi.

30 YIL SÜREYLE ERBAKAN'IN KORUMALIĞINI YAPTI

Abdurrahman Akyüz kamuoyunda ilk olarak, korumalığını yaptığı merhum Necmettin Erbakan'ın ayaklarını yıkadığı fotoğrafla gündeme gelmişti. 30 yıl süren korumalık görevinin sona ermesinin ardından Wushu Federasyonu Başkanı seçilen Akyüz hakkında önemli yolsuzluk iddiaları ortaya atılmıştı.

 Abdurrahman Akyüz'ün, kızı Elif'in dünya şampiyonu olması için hakemlere 7 adet Rolex saat ve 14 bin dolar para verdiği ileri sürülmüş ve bu iddialar üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından soruşturma açılmıştı.

Başkan Akyüz, kadın sporcuların müsabakalara başörtüsüyle çıkmasını yasaklayan Avrupa Wushu Federasyonu'na şiddetli itirazlarıyla da gündeme gelmişti. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER