BEŞİKTAŞ

Orkan Çınar'ın Leipzig maçında yaptığı asist

Orkan Çınar, Beşiktaş forması altında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Peki, Orkan Çınar kimdir kaç yaşındadır? İşte, genç futbolcu hakkında detaylı bilgiler...

Orkan Çınar'ın Leipzig maçında yaptığı asist

Futbolseverler Ziraat Türkiye Kupası Manisaspor maçında belki ilk defa duydu. Hızlı, teknik ve çalışkan futbol stiliyle hemen herkesin beğenisini kazanan Orkan Çınar, dün gece de izleyenleri mest etti.

Beşiktaş'ın grubunu lider olarak tamamladığı Şampiyonlar Ligi son maçında, Leipzig karşısında oyuna girdikten sonra harikalar yaratan Orkun, ağızları açık bıraktı. 

ORKAN ÇINAR KİMDİR? : Orkan Çınar 29 Ocak 1996 tarihinde Dortmund'da dünyaya geldi. İlk olarak 2010 yılında henüz 13 yaşında iken dikkat çekti ve Füchse Berlin takımından Borussia Berlin takımına transfer oldu.

Borussia Berlin takımında futbol yaşantısı ise fazla sürmedi. 2011 yılında Orkan, Almanya’nın güçlü ekiplerinden Wolfsburg'a transfer oldu ve U-17 takımında forma giymeye başladı. U-17 ile ilk sezonunda 25 maçta 11 gol kaydetti. U-19 takımıyla 2013-14 sezonunda grup birincisi olarak Almanya finallerine kaldı ancak yarı finalde elendiler.

Orkan Çınar

3 yıl boyunca Wolfsburg forması giyen Orkan sözleşmesinin bitimi ile 2014 yaz transfer dönemi başında Almanya 2. Bundesliga takımlarından Greuther Fürth takımına transfer oldu. Orkan, Fürth adına hazırlık maçında ilk golünü de kaydetti. 16 Ağustos 2014'te SV Waldkirch ile oynanan DFB-Pokal birinci tur maçında şans bularak ilk profesyonel maçını oynadı. 24 Ağustos 2014'te ise FC Ingolstadt'a 2-0 yenildikleri maçın son 12 dakikasında forma giydi ve ilk lig maçına çıktı. Daha sonra tecrübe kazanması için dördüncü ligde oynayan SpVgg Greuther Fürth II takımına geçti ve burada beş maçta, bir gol üç asistlik bir performans gösterdi. Bu sayede tekrar A takıma yükseldi. Ancak Kasım ayında disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakıldı.

İşte Orkan Çınar'ın Manisaspor'a attığı şık gol : 

2015 yılının Şubat ayında Gaziantepspor ile yarım sezonluk kiralık sözleşme imzaladı. 1 Mart 2015'te Kasımpaşa ile oynanan maçta ilk Süper Lig maçına çıkmış oldu. Sezonun son maçında ilk kez 90 dakika forma şansı buldu.

2015-16 sezonunda Gaziantespor'a transferi gerçekleşti. Teknik direktör Mutlu Topçu'nun ilk 11 oyuncusu olarak düşündüğü Çınar, sezon boyunca ve orta sahanın sağ ve solunda görev aldı. 28 Ekim 2015'te Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçta ilk Süper Lig golünü attı. 31 hafta boyunca aralıksız forma giyen futbolcu, Fenerbahçe ile oynanan maçın 29. dakikasında sakatlanıp oyundan çıktı. Tarak kemiğinde kırık olan futbolcu sezonu kapatmak zorunda kaldı[4]. Sakatlığı nedeniyle 2016-17 sezonuna yedek kulübesinde başlayan futbolcu buna rağmen ikinci hafta Trabzonspor ile oynanan maçta 86. dakikada oyuna girip iki dakika sonra maçı kazandıran golü kaydetti. Bu maçta sonra Beşiktaş ile yapılan hazırlık maçında ise sakatlığı nüksetti ve 3 ay sahalardan uzak kaldı.

İşte Orkan Çınar'ın Leipzig maçında yaptığı asist :

Kasım ayında tekrar sahalara dönen futbolcu, genellikle ilk 18'de kendine yer buldu ve zaman zaman joker oyuncu olarak sahaya sürüldü. Mart-Nisan aylarında da zaman zaman sakatlığı nedeniyle kadroya giremese de son haftalarda tekrar 90 dakika forma şansı bulmaya başladı. Ancak Gaziantepspor sezon sonu küme düştü.

2017-18 sezonu öncesinde Beşiktaş'a transfer olmak için görüşmelere başladı. 24 Temmuz 2017 tarihinde Beşiktaş'a transfer olmuştur.

Yorumlar
TREND HABERLER