YAZARLAR

Oyun Aklı...

Oğuzhan-Atiba ikilisi oyun akılları ile sadece Beşiktaş’ın ofansif varyasyonlarını çeşitlendirmiyor, aynı zamanda kademe anlayışına da derinlik katıyor.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Futbola dair çocukluğumda en çok duyduğum klişe sözlerden biriydi ‘’Kademe anlayışı’’ sözü. Oğuzhan-Atiba ikilisi oyun akılları ile sadece Beşiktaş’ın ofansif varyasyonlarını çeşitlendirmiyor, aynı zamanda kademe anlayışına da derinlik katıyor. Kağıt üzerinde Tolgay-Medel ikilisi daha defansif bir orta saha gibi görünsede, topa sahip olamayan, pas yapamayıp oyun ritmini ayarlayamayan Beşiktaş önceki maçlara göre rakibin üzerine gelmesine daha çok izin verdi.

Beşiktaş-Trabzonspor maçı Premier lig maçı gibiydi. Müthiş bir stad, harika seyirciler, hiç düşmeyen tempo ve son dakikaya kadar iki tarafa da gelen maç. İki camia içinde büyük önem arz etsede teknik açıdan Beşiktaş için daha zordu.  Yoğun maç tempposu içinde as kadrodan 5 oyuncunun yokluğu ve kenarda Şenol hocanın eksikliği. Şenol hoca enerjisi ile çok maç kazandırmıştır kenardan, çok aradı dün akşam Beşiktaş Şenol hocayı. Takım yorgundu, hücumlarda organize olamayınca ligimizin en hızlı topu geri kazanan ekibine karşı zorlandılar. Sürekli takım halinde geri koşmak enerjilerini iyice düşürdü.  Kaç maçtır zorunlu değişiklik halini almış sağbek değişikiği dahil olmak üzere oyuncu değişiklikleri de katkı sağlamadı takıma. Cenk belkide 2.5 yıldır ilk kez katkı sağlamadan bitirdi. Gerçi 79.dk da Lens bencillik etmsede yine skor tabelasında adını görebilirdik ama Cenk’i ligimizdki diğer forvetlerden ayıran en önemli özelliği akan oyundaki pas trafiğinin içinde olması. Oğuzhan’ın yokluğunda oda süre aldığı kısımda etkili olamadı.

Trabzonspor içinde birkaç kelam etmek gerekirse, Onazi-Yusuf değişikliği ortasahayı sertleştirmek adına doğru bir hamle gibi düşünülebilirdi belki ama Yusuf-Abdülkadir uyumu ve enerjisinde mahrum kaldı takım. Üstelik Sosa şimdiye kadar Trabzon’da gerçek bir 8 numara gibi oynayıp takımın oyun şemasındaki en önemli aktör olmayı başarmıştı. Oda 10 numaraya geçince organizasyon konusunda sıkıntılar yaşandı.

Maçın en özel adamı ise Taliscaydı… Yoğun maç trafiğinde yorgun savaşçı misali oyun içinde çok gözükmesede  skora olan katkısıyla ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha ispatladı. Hem yetenek hem oyun aklı ile Süperlig’in bence en iyi oyunusu Anderson Talisca

Yorumlar
TREND HABERLER