BEŞİKTAŞ

Porto-Beşiktaş maçı golleri ve geniş özeti

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, G grubu ilk maçında deplasmanda Porto'yu 3-1 mağlup etti ve gruba 3 puanla başladı.

Porto-Beşiktaş maçı golleri ve geniş özeti

Temsilcimiz Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki ilk maçında Portekiz temsilcisi Porto'ya konuk oldu.

İLK YARIYI ÖNDE KAPATTIK

Yüksek tempoda oynanan ilk 45 dakikalık bölümde 3 gol oldu. Maçtaki ilk gol Beşiktaş'tan geldi. Temsilcimiz karşılaşmanın 13. dakikasında Talisca'nın kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Siyah-beyazlı ekibimizin bu golüne karşılık ise 20. dakikada geldi. Porto'nun kullandığı kornerde Beşiktaş'ın Sırp savunmacısı Tosic'in ters kafa vuruşu ağlarımıza gitti. Bu golle maça denge gelirken, yeniden öne geçmemiz ise uzun sürmedi.

Cenk Tosun, mücadelenin 28. dakikasında Şampiyonlar Ligi'nde ilk haftanın en güzel gollerinden birine imza attı. Milli futbolcumuz ceza sahası dışından çok sert bir vuruşla Iker Casillas'ı avladı ve skoru 2-1'e getirdi.

İlk yarı bu golle 2-1 sona erdi.

DEVLER LİGİ'NE KAZANARAK BAŞLADIK

Ev sahibi Porto, maçın ikinci yarısında taraftarının da desteğiyle üstün olan taraftı. Skor üstünlüğünü elinde bulunduran temsilcimiz, oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. 

Portekiz ekibinin ataklarında gole kalesini kapatan Beşiktaş, farkı 2'ye çıkaran golü Babel'le buldu. 86. dakikada sahneye çıkan Hollandalı Beşiktaş'ı 3-1 öne geçirdi.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde başka gol olmadı ve Beşiktaş, Porto'yu 3-1 yenerek Şampiyonlar Ligi'ne müthiş bir başlangıç yaptı.

Porto-Beşiktaş maçından fotoğraflar

PORTO: 1 - 3 :BEŞİKTAŞ

Maç Sonu: Ve hakem maçın son düdüğünü çalıyor.

90+3. dakika: FC Porto takımından Hernani, Caner Erkin ile mücadele ederken rakibine çelme takıyor.

90+2. dakika: FC Porto rakip sahada taç atışını kullanıyor.

90. dakika: Sol kanattan gelişen atakta Alex Telles ortasını yerden ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Tiquinho Soares vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor. Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

87. dakika: Siyah beyazlılarda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Adriano Correia oyundan alınırken yerine Necip Uysal oyuna dahil oluyor.

86. dakika: GOL Temsilcimiz fişi çekiyor ve Ryan Babel ile durumu 3-1'e getiriyor!!! Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Ryan Babel pasını sağ kanattaki arkadaşı Alvaro Negredo'a veriyor. Negredo tekrar Babel'i görüyor. Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Ryan Babel vuruşunu yapıyor ve Iker Casillas'in müdahalesine rağmen top sol köşeden filelerle buluşuyor.

84. dakika: Sol çaprazdan kullanılan serbest vuruştan sonra topla birlikte hareketlenen Alex Telles ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Savunmamızdan seken top ceza yayı gerisinde Hernani Fortes'in önünde kalıyor. Hernani Fortes bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

83. dakika: Mavi beyazlılarda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Danilo Pereira oyundan alınırken yerine Hernani Fortes oyunda dahil oluyor.

81. dakika: Porto'da Andre Andre hakeme yönelik itirazlarını sürdürünce sarı kart ile cezalandırılıyor.

78. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta Ricardo Pereira ortasını yerden penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Yacine Brahimi bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

76. dakika: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

73. dakika: Temsilcimizde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ricardo Quaresma oyundan alınırken yerine Alvaro Negredo oyuna dahil oluyor.

69. dakika: Ceza yayına sokulan Andre Andre yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

68. dakika: Kartallar'da Caner Erkin oyunu yavaşlatmaya yönelik hareket ettiği gerekçesi ile sarı kart görüyor.

67. dakika: Hızlı gelişen Porto atağında Yacine Brahimi'nin ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Otavio vuruşunu yapıyor ancak bu top doğrudan kalecimiz Fabricio Agosto'nun üzerine gidiyor.

65. dakika: Temsilcimizde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oğuzhan Özyakup oyundan alınırken yerine Gary Medel oyuna dahil oluyor.

64. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Alex Telles ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Ivan Marcano'nun kafa vuruşu sol kale direğinin hemen yanında Oğuzhan Özyakup'da kalıyor.

61. dakika: Yacine Brahimi'nin ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Tiquinho Soares yerden vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Fabricio Agosto gole izin vermiyor.

60. dakika: Oyunun bu bölümünde kendi yarı sahamızdan çıkmakta güçlük çekiyoruz.

57. dakika: Bu dakikalarda rakibimiz Porto kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

55. dakika: Sol kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Ricardo Quaresma ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

54. dakika: Ceza yayı sağ çaprazında topu önünde bulan Danilo Pereira yerden vuruşunu yapıyor. Bu topu penaltı noktasına doğru hareketlenen Tiquinho Soares tamamlamak istiyor ancak vuruşu çok etkisiz kalıyor.

51. dakika: Sağ kanattan kullanılan taç atışında Ricardo Pereira ceza sahası içine doğru uzun oynuyor. Savunmadan seken top penaltı noktası üzerinde Tiquinho Soares'in önünde kalıyor. Tiquinho Soares bekletmeden çok sert vuruyor ancak top savunmamızdan geri geliyor. Bu pozisyonda Portolu oyuncular penaltı bekliyor ancak hakem Anthony Taylor müsabakayı devam ettiriyor.

49. dakika: Ricardo Pereira'nın pası ile ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Yacine Brahimi bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmamızdan geri geliyor.

46. dakika: Müsabakanın ikinci yarısı temsilcimiz Beşiktaş'ın vuruşu ile başlıyor. Porto cephesinde ilk oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Oliver Torres ve Jesus Corona oyundan alınırken yerlerine Otavio ve Andre Andre oyuna dahil oluyor.

Devre Arası: Hakem Anthony Taylor müsabakanın ilk yarısının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45. dakika: Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

44. dakika: Oğuzhan Özyakup'un ara pası ile sol çaprazdan ceza sahasına giren Ricardo Quaresma doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Iker Casillas üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

41. dakika: Bu dakikalarda karşılıklı pas hataları ile mücadele devam ediyor.

39. dakika: Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Anderson Talisca doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

38. dakika: Ryan Babel'in ara pası ile sol çaprazdan ceza sahasına giren Oğuzhan Özyakup yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

36. dakika: Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Oliver Torres ortasını ceza sahası sağ tarafına doğru gönderiyor ancak bu top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

33. dakika: Jesus Corona'nın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Tiquinho Soares sağ ayağı ile yerden vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

30. dakika: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken skorda olduğu gibi topa sahip olma üstünlüğümüz de devam ediyor.

28. dakika: GOL Temsilcimiz Cenk Tosun'un muhteşem golü ile tekrar öne geçiyor! Ryan Babel'in pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Cenk Tosun çok uzak mesafeden harika vuruyor ve kaleci Iker Casillas'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak sol köşeden filelerle buluşuyor.

25. dakika: Bu dakikalarda ev sahibi Porto yarı sahamızda baskısını artırıyor.

23. dakika: Savunma arkasına gönderilen topa hareketlenen Ryan Babel ceza sahası içi sol çaprazında sert vuruyor ancak top farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

21. dakika: GOL Maalesef Porto, Moussa Marega'nın golü ile beraberliği yakalıyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Alex Telles ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Moussa Marega kafa vuruşunu yapıyor ancak top Dusko Tosic'e çarparak yön değiştiriyor ve sol köşeden filelerle buluşuyor.

19. dakika: Porto gole çok yaklaşıyor. Ceza yayı sol tarafında topla buluşan Yacine Brahimi ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Tiquinho Soares kafa ile pasını altıpas sol çaprazına doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Oliver Torres yerden vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğine çarparak oyun alanına geri dönüyor.

16. dakika: Sol çaprazdan kullandığımız serbest vuruşta Ricardo Quaresma ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

13. dakika: GOL Temsilcimiz Anderson Talisca ile öne geçiyor! Anderson Talisca'nın ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Cenk Tosun bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor. Kaleci Iker Casillas'dan seken top sağ kanatta Ricardo Quaresma'nın önünde kalıyor. Ricardo Quaresma ortasını ön direğe doğru gönderiyor ve bu noktaya hareketlenen Anderson Talisca kafa vuruşu ile meşin yuvarlağı kalenin sağ üst köşesinden filelerle buluşturuyor.

10. dakika: Porto'da Ricardo Pereira rakibi Cenk Tosun'u arkadan çektiği gerekçesi ile sarı kart görüyor.

9. dakika: Ceza yayı sağ çaprazına sokulan Jesus Corona doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top savunmamıza çarparak oyun alanını terk ediyor.

8. dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Oliver Torres ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Fabricio Agosto çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

5. dakika: Anderson Talisca'nın pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Ryan Babel topu sağ tarafına çekerek vuruşunu yapıyor ancak top savunmaya çarparak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

4. dakika: Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Ricardo Quaresma ceza yayı sağ çaprazından sol ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

1. dakika: FC Porto başlama vuruşunu yapıyor ve maç başlıyor. Jesus Corona'nın kafa pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Moussa Marega vuruşunu yapıyor ancak bu top doğrudan kaleci Fabricio Agosto'nun üzerine gidiyor.

BEŞİKTAŞ: Fabri, Adriano, Pepe, Tosic, Caner, Atiba, Oğuzhan, Talisca, Quaresma, Babel, Cenk
YEDEKLER: Tolga Zengin, Mitrovic, Medel, Necip, Lens, Mustafa, Negredo
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

PORTO (Muhtemel): Casillas, Layun, Felipe, Marcano, Telles, Corona, Pereira, Torres, Brahimi, Tiquinho, Marega
TEKNİK DİREKTÖR: Sergio Conceiçao

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER