GALATASARAY

Riekerink'den olay açıklamalar

Galatasay teknik direktörü Riekerink basın toplantısında konuştu

Riekerink'den olay açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Gaziantepspor ile yapılacak 14. hafta maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

"Ligde 3. sıradayız ve ilk yarının son virajına giriyoruz. 3 maçımız kaldı ikisi iç sahada, bir de Osmanlı deplasmanı var. Çok önemli 3 maç bizi bekliyor. Hedefimiz, bu maçlardan maksimum puanları alıp, daha üst sıralara gelip devre arasına girebilmek.

Orhan Atik yorumu

Orhan Atik yardımcı antrenörüm. Kulüp resmi açıklamayı yapacaktır. Bu yönetimin verdiği bir karar. Ben devre arasında yönetimin teknik direktör aradığına dair bir şey duymadım.

Fenerbahçe mağlubiyeti derinden yaraladı

Geriye baktığımızda maçta 3 mağlubiyet aldık, kötü bir dönemdem çıktık. Oyuncularımız sahaya çıkıp ellerinden geleni yapmak istiyorlar. 3 maçı kaybetmek istemezdik. Özellikle Fenerbahçe mağlubiyeti bizi derinden yaraladı. İyi bir reaksiyon gösterdik, Bursaspor karşısında iyi bir galibiyet aldık. Kasımpaşa maçını da kazandık. Bu maçta mental olarak skoru koruma iç güdüsüyle geriye çekilebiliyorsunuz. Bu tip düşünceye bürünebilirsiniz. Gaziantep maçı var önümüzde. Lig durumunda üçüncüyüz. Fenerbahçe'nin önündeyiz. Başakşehir ile 5 puan, Beşiktaş ile de 3 puan var aramızda. Bunun çözümü kendine güvenle alakalı, bu da galibiyetlerle alakalı. Biz de çıkışa geçtik.

Galatasaray feda beklediğini açıkladı

 Eleştirilere örnekle cevap verdi

Artık alıştım bu tip şeylere. Benim için önemli olan takımın ne kadar inandığı ve benim yolumdan gittiğidir. Benim yolumdan da gidildiğini düşünüyorum. Devre arasında olsun, maç  sonlarında olsun takımı daha iyi yerlere getirmek üzerine konuşuyorsunuz.  Hocaysanız tüm eleştirilere açık olmanız gerekmektedir. Herkes farklı düşünebilir. Ben siyah takım elbise giysem, neden beyaz giymiyorsunuz diyebilirler.  Beyaz giysem tam tersi. Bunlar olacaktı. Sağdan gitsem neden soldan gitmiyorsun diyecekler. Zıtlıklar olabilir.

Çift forvet oynayacak mı?

Eren ve Podolski ile çift forvet oynamak da bir opsiyon. Geçen sezon Eskişehirspor maçında Poldi-Umut, kanatlarda Yasin ve Emre ile oynamıştık. Umut hedef santrfordu. O maçta hem mağlup olduk, hem de topa sahip olamadık. Adana maçı yine aynı mentaliteydi. Çift forvet çıktık, kazanmış olabiliriz ama iyi oynamadık. Çift forvet oynadığımızda kombinasyon çok önemli oluyor. Orta sahayı biraz daha kalabalık tuttuğumuz zaman rakip alanda daha çok topa sahip olabiliyoruz. Hiçbir zaman çift forvet oynamayacağız anlamına gelmiyor tabi bu.Antaşlyaspor maçıda  çifte forvete döndüğümüzde epey işe yaram ıştı.

"Komşunun çimleri..."

Hangi 11 en iyisi ise onla çıkıyorum, 11'i belirliyorum. Maç başlıyor ve diğer görevim olan maçı okumak başlıyor. Takımım ihtiyacı dahilinde erken, devre arasında veya ikinci yarıda değişiklikler yapılabilir. Belli bir zamanınız yoktur. Linnes değişikliği aklıma geldi. İhtiyacımız vardı ve çok çabuk olmuştu. Hoca olarak eğer işler yolunda gidiyorsa, o anki değişikliği yapmazsınız. Eğer bize katkı sağlamayacağını düşünüyorsam değişiklik yapmıyorum. A oyuncusu her zaman B oyuncusundan daha iyidir sizin gözünüzde. Komşunun çimleri her zaman daha yeşil gelir insanın gözüne  

Galatasaray'da flaş gelişme!

 Hücum da farklı kombinasyonlar

Felsefemiz olması gerekiyordu. Felsefeyi bulduk. Yeteri kadar gol pozisyonu bulamadığımız açık. Çözmek için elimizden geleni yaptığımız bir durum. Top tutma tamam ama hücum konusunda çözümler bulmaya çalışıyoruz. Farklı kombinasyonlar deniyoruz. Umarım önümüzdeki maçlarda bunun meyvesini alırız.

Orta saha kombinasyonu

Sahada bir bütün olarak oynuyoruz. Selçuk, Tolga ve De Jong takımın parçası. Defansif olarak farklı kalitedeler. Burada kime karşı oynadığımız, rakibin oyun yapısı önemli. Maç maç değerlendirip bir kombinasyon oluşturuyoruz. Tolga'nın sakatlığı var. Nigel-Selçuk kombinasyonu devam ediyor. Tolga da gelince seçeneklerimiz artacaktır.

"Düzen bozulabilir diye değişiklik yapmadım"

Maç giderken bakarsınız takıma, iyi bir oyun olmasa da iyi bir mücadele görürsünüz. Oyuncu değişikliği yapmak zor olabilir. Kasımpaşa maçında iyi mücadele eden bir takım vardı. Birini çıkarırsak düzen bozulabilir diye düşündük. Giren oyuncu için de zor olabilir. Kendini göstermek isterken düzen bozulabilir. Değişiklik yoluna gitmemeyi tercih ettik. Duvarlarda değişiklik olabilir. 5 sene Çin'de çalışan biri olarak bu duvarlar büyük olabilir, daha farklı olabilir. Sinan ve Tolga'nın sakatlığı sürüyor, takımla olmayacaklar.

Linnes'e övgü

Linnes takım için çok güzel bir örnek. Norveç Milli Takımı oyuncusu. Geçen seneden beri burada. Hep onunla konuştuk daha iyi oynaması konusunda. Gösterdiği performansla mücadelesini bırakmadı. Onu tebrik etmek istiyorum. Çok önemli bir duruş ve karakter gösterdi. Carole yoktu, sol bekte oynadı ve çok iyi bir performans gösterdi. Ben buradayım mesajı verdi. Sol bek için onu bir opsiyon olarak gönül rahatlığı ile değerlendirebiliriz. O da sol bek için bir opsiyon. Linnes çok önemli bir örnek. çalışmalarına hiç ara vermedi ve etmeye de devam ediyor.

Arda Turan’dan takım arkadaşına Galatasaray tavsiyesi

 Defansın hücum katkısı 

Defansın görevi defans yapmak golleri engellemek. Oyun yapımızda beklerimizin bindirmesi çok önemli. Kasımpaşa maçında iki bek öndeydi. İki bek önde yakalanınca gol yedik. Defans oyuncularından gol bekliyorsanız, duran toplardan olabilir. Defans öne çıkıyor. Gol şansları var. Asist kısmında bekler daha çok ön planda. Beklerin ofansif görevlerini daha iyi yapmalarını istiyoruz. Yaptıkları ortalarda ceza saha içinde takım arkadaşlarının da nasıl pozisyon aldığı da önemli. Yapılan orta yetmeyebiliyor sadece. 

Napoli-Beşiktaş maçı hakkındaki sözleri

Riekerink, "Napoli maçında Aboubakar'ın attığı gol ofsayttı" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "PSV maçını izlediğim için, Beşiktaş- Kiev maçının özetlerine baktım. Napoli maçında söylediklerime bakarsanız; bir yargılama; bir eleştiri değildi. Benim için önemli şey saygı. Oynadığınız tüm rakiplere karşı saygı önemli. Benim de saygım devam edecek" dedi. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER