DÜNYADAN FUTBOL

Rusları deliye döndüren karar

Gent Belediye Başkanı, 9 Aralık'ta oynanacak Gent-Zenit maçı için çarpıcı bir uyarı yaptı.

Rusları deliye döndüren karar

Gent Belediye Başkanı, 9 Aralık'ta oynanacak Gent-Zenit maçında Rus taraftarların stada girmesini yasakladı. Gerekçe, çok sayıda Türk'ün yaşadığı Belçika kentinde gurbetçiler ile Ruslar arasında çatışma çıkma ihtimali.

"BELÇİKA'YA GELMEYİN, STADA ALMAYIZ"

Akşam'da yer alan habere göre; Bu karar ile birlikte sınırı aşan uçağın düşürülmesiyleTürkiye ile Rusya arasında başlayan gerginlik, Belçika'ya sıçradı. Gent Belediye Başkanı Daniel Termont'un Zenit taraftarlarının "Belçika'ya gelmeyin, stada almayız" açıklaması, Ruslar'ı çıldırttı.

taraftar"RUS TARAFTARLAR BELÇİKA'YA GİDECEK"

Rus Spor Bakanı Vitaly Mutko, "Bu normal değil. UEFA ve FIFA kurallarına göre stat kapasitesinin %10'u kadar bilet misafir takıma verilmeli. Rus taraftarlar, Belçika'ya gidecek. UEFA'dan her türlü güvenlik garantisini istedik. Eğer şehir otoriteleri güvenliği sağlayamıyorsa maç tarafsız sahaya alınmalı. UEFA'ya başvurdum" dedi.  

Zenit Genel Direktörü Maxim Mitrofanov da Mutko'nun tarafsız saha teklifine destek verirken, UEFA böyle bir olasılığın masada olmadığını bildirdi. 

200 BİN TÜRK VAR

Belçika'da yaklaşık 200 bin Türk yaşıyor. Bu rakamın %50'lik kısmı da Zenit maçının oynanacağı Gent ve Antwerp'te ikamet ediyor. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER