DİĞER HABERLER

Skandal! Gol çizgisi teknolojisi arıza yaptı!

İtalya'daki Genoa-Sampdoria maçında çizginin dışına düşen topa Şahin Gözü gol sinyali geçince ortalık karıştı.

Skandal! Gol çizgisi teknolojisi arıza yaptı!

Futbolda son dönemin en çok tartışılan konularından bir tanesi olan teknoloji kullanımıyla ilgili önemli bir gelişme meydana geldi.

Bir çok önde gelen ligde kullanılmaya başlanan Gol Çizgisi Teknolojisi, ilk kez ciddi bir hataya imza attı.

30-40 santim dışardaydı

Topun tamamının çizgiyi geçip geçmediğini anlamaya yarayan Şahin Gözü teknolojisi İtalya'da da kullanılıyor. Serie A'da dün oynanan Genoa derbisinde bu uygulamada ciddi bir hata oluştu. Sampdoria'nın Genoa'yı 2-1 mağlup ettiği maçın 39. dakikasında mavi-beyazlılardan Silvestre'nin kafa vuruşunda top direkten döndü. Çizgiye doğru düşerek geri sekti. Tekrar gösterimde topun 30-40 santim dışarı düştüğü açıkça görüldü.  

Bruma Avrupa'nın zirvesine çıktı

Devre arasında tamir edildi

Hakem Paolo Tagliavento oyunu durdurdu. Hakemin kolundaki özel saate topun çizgiyi geçtiğine ve gol olduğuna dair sinyal gittiği ortaya çıktı. Oyun bir kaç dakikalığına dururken, yardımcılarıyla görüşen deneyimli hakem gol kararı vermedi. Sistemin arızalandığı ve yanlış sinyal gönderdiği ortaya çıkarken, devre arasında tamiri yapıldı.

Şok gelişme! Gece yarısı tutuklandı

Yeni tartışma başlayabilir

Gol çizgisi teknolojisi FIFA ile UEFA arasında uzun süren tartışmalara yol açmıştı. Sistemi savunan ve kendi turnuvalarında da kullanan FIFA'ya karşın UEFA ilave yardımcı hakem uygulamasını devreye sokmuş, ancak Platini'nin ayrılığının ardından bu yöndeki tutumunda yumuşama meydana gelmişti. Çizme'de yaşanan bu büyüklükteki ilk yanlış olan hatanın, yeni tartışmalara yol açabileceğine dikkat çekildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER