DÜNYADAN FUTBOL

Stuttgart Bayern Münih'e gol yağdırdı

Almanya Bundesliga'nın 34. ve son hafta maçında Tayfun Korkut'un çalıştırdığı Stuttgart, deplasmanda şampiyon Bayern Münih'i 4-1 yendi.

Stuttgart Bayern Münih'e gol yağdırdı

Almanya Bundesliga'nın 34. ve son haftasında Tayfun Korkut'un çalıştırdığı Stuttgart, şampiyon Bayern Münih'i 4-1 mağlup ederek ligi 7. sırada tamamladı.

Bundesliga'nın son haftasında oynanan maçların ardından Avrupa kupalarına katılacak takımlar ve küme düşen takımlar belli oldu.

Sezonun son haftasında Türk teknik direktör Tayfun Korkut'un çalıştığı Stuttgart, şampiyon Bayern Münih'e konuk oldu. Korkut'un öğrencileri Alman devi Bayern Münih'i Daniel Ginczek (2), Anastasios Donis ve Chadrac Akolo'nun golleriyle 4-1 mağlup etti. Ev sahibi ekibin tek sayısını ise Corentin Tolisso kaydetti. Bu sonuçla Stuttgart sezonu 7. sırada bitirdi.

Bundesliga'da inanılmaz olay: Sahayı ateşe verdiler!

Bayern Münih, Almanya Federasyon Kupası'nı kazanırsa, Tayfun Korkut'un takımı UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazanacak.

Hamburg, Köln ve Wolfsburg küme düştü : Bundesliga'da sezonun son haftasında küme düşenlerin yanı sıra, Avrupa kupalarına gidecek takımlar da belli oldu. Bayern Münih, Schalke 04, Hoffenheim ve Borussia Dortmund önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanırken, Bayer Leverkusen ve Leipzig, Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Hamburg, Köln ve Wolfsburg ise yeni sezonda Bundesliga'da olmayacak. Hamburg, 55 yıllık Bundesliga tarihinde en çok maç oynayan ve küme düşmemiş tek takım konumundaydı.

Öte yandan ligin gol kralı ise 29 golle Robert Lewandowski olurken, onu 15 golle Nils Petersen takip etti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER