YAZARLAR

Trabzonspor 3 haftadır kazanamıyor! Burak kaybedilmemeli

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor kendi saha ve seyircisi önünde Bursaspor karşılaştı. Müsabaka 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'in11. haftasında Trabzonspor, evinde Bursaspor'u ağırladı.

Bursaspor'lu Chedjou'nun büyük hatası top kaybına neden olunca bordo mavililer Sosa,Burak,Sosa asistiyle Rodallega'ya golü attırdılar ve 25. dakikada Trabzonspor 1-0 öne geçti.

Gidiş açısından çok güzel bir organizasyon sonucu mükemmel bir goldü.

İlk yarıya bakınca Trabzonspor golü arıyor, fazla koşmuyor fakat karşı tarafı hataya zorlayarak güzel pozisyonlar buluyor. Sosa liderliğinde topa fazla sahip olan ve daha çok isteyen taraf Trabzonspor olarak görünüyor. Bursaspor ise rakip kaleyi geçemiyor ve çıkış yapamıyor. Trabzonspor enerjisini  kolayca harcamıyor. Bordo - mavililer hatasız oyununa devam edebilirse yeni bir hata yakalayarak 2. golü atabilirdi. İlk yarı topla oynama şartları eşitken, ikili mücadelede konuk takım biraz daha önde görünüyor.  Bursaspor hücuma çıkışlarda ve pas mücadelesinde kopukluk yaşadığı için golü bulmakta zorlanacak gibi görünürken, Trabzonspor ise ekonomik oyununu riskle süsleyip atağa çıkmazsa gol yeme şansı da var. Bursaspor'un kapanan bir takım olması, bordo mavililerin atağa çıkmasını engelliyor gibi görünürken saldırmaması için de bir neden yok.

Rakibiniz sizden daha fazla top kaybı yapıyorsa, karşı takım çok daha kolay rakip kaleye gidiyor. Yemeyelim de atmayalım da diye düşünülürse Trabzon maçı beraberlikle de bitirebilir. Burak, Sosa, Abdülkadir ve Rodallega , Bursaspor için büyük tehdit olarak görünüyor.

Maçın ikinci yarısında Trabzonspor'un atakları olsa da , baskın taraf daha çok rakip kaleye giden taraf Bursaspor olurken, kalede iyi savunma yapan bordo- mavililer, maçın 87.dakikasında Onur'un çıkardığı topa sertçe vuran Lima'nın topu Kucka'ya çarparak gole dönüşünce  Bursaspor eşitliği yakalamış oldu ve gol Lima'ya yazıldı.

İkinci yarıdaki Bursaspor baskısı, meyvesini  vermiş oldu. Burak, Abdülkadir ve Rodallega'nın oyundan alınmasıyla birlkte gol yolları kapanan Trabzonspor'un direncinin düşmesinden faydalan Bursaspor, beraberliği kurtarmış oldu.

Alınan bu skorla beraber Trabzonspor 16 puanla 8. sıradaki yerini korurken , Bursaspor 13 puanda kalarak 11. sıradaki yerinde kaldı.

Trabzonspor ile Bursaspor'un karşı karşıya geldiği maçta oyundan alınan Burak Yılmaz taraftarlar tarafından yuhalandı. Ünlü futbolcu, tepkilere el kol hareketleriyle cevap verdi ve doğrudan soyunma odasına gitti.

Trabzonspor taraftarı Burak Yılmaz'a haksızlık yapıyor!

Trabzonspor'un golcüsü Burak Yılmaz, gol krallığında ünlü isimler ile yarışmış, Trabzonspor da ve Galatasaray da gol kralı olmuş bir oyuncudur. Son günlerde performansı kötü diye neden bu kadar eleştiriyorsunuz.

Bu konuda futbolcuya kızmak bence çok doğru değil.

Çünkü Burak Yılmaz şu an ki en iyi yerli santraforlardan biridir. Her futbolcunun iyi dönemi kötü dönemi olabilir.

Kaldı ki; golcü futbolcu pek çok maçta takımına galibiyet kazandırmış değerli bir oyuncudur. Oyundan alınması esnasında ıslıklanmak haliyle futbolcunun modunu düşürür, istem dışı hareketler yapmasına neden olabilir.

Trabzonspor'dan daha iyi sonuçlar bekleniyorsa, taraftarın da sabırlı ve hoşgörülü olması lazım. Zira küme düşme hattında bulunan Fenerbahçe taraftarı bile bu kadar tepki göstermezken, bordo - mavili taraftarın motivasyon bozucu davranması takıma yarar sağlamaz.

Türkiye'nin en saygın taraftarlarından olan bordo - mavili spor severler, "en büyük Trabzonspor" demeye ve #yanyana olmaya devam etmeli..

Kalın sağlıcakla...

Yorumlar
TREND HABERLER