YAZARLAR

Transfer Söylentileri

Peki bu kadar oyuncu alınıyor, giden hiç olmayacak mı? Elbette olacak. Fenerbahçe, transferleri yaparken gidecek oyunculara göre de hareket ediyor.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Öncelikle geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş ve Türkiye Kupasını müzesine götüren Konyaspor takımlarını tebrik ederek başlayalım. Transfer sezonu gelince de söylentilerin ardı arkası kesilmek bilmiyor. Kısaca alınan oyuncular ve ismi geçenlerle ilgili birkaç konuya değinelim.

Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile anlaşarak sistem takımı olmaya karar verdi. Sürekli hoca değiştirerek ve yıldız oyuncu alarak bu işin sonunun başarı olmadığını anladı. Aykut Kocaman Fenerbahçe’nin en büyük kazancı olmuştur. Valbuena takıma büyük katkı sağlayacaktır. Sol açık ve iç kısımda oynayan oyuncu zaman zaman da 10 numara pozisyonunda değerlendirilebilir. Dirar umarım sağ açık için düşünülüyordur. Son iki ay sağ bek oynamış olsa da öncesinde sağ açık olarak görev yapıyordu. Lens tarzında bir oyuncu diyebiliriz. Mehmet Ekici ise 8 numara pozisyonunda oynuyor. Hem ofansif hem defansif anlamda katkı sağlar. Ayrıca Mehmet Ekici rahatlıkla 10 numara pozisyonunda da oynatılabilir. Fenerbahçe’nin bu mevki için ayrıca oyuncu baktığını pek düşünmüyorum.

Sol bek için İsmail’in gönderilmesi ve yerine iyi bir transfer yapılması gündemde ve bu aday Clichy gibi görünüyor. Bu oyuncu her an bir takımla anlaşabilir ve bu adaylar arasında Galatasaray’da bulunuyor. Hasan Ali ile sözleşme yenilenmesi ve kulüple hemen anlaşma noktasına gitmemesi taraftarın tepkisine neden oldu. Yıllık alacağı ücret konusunda sosyal medya üzerinde fikir ayrılıkları oldu. Hasan Ali ve İsmail Fenerbahçe’nin sol bekleri olamaz. Bende bu görüşteyim. Hasan Ali iyi bir alternatif olabilir. Olumsuz kanaatimi olumluya çeviren tek şey Aykut Kocaman’dır. Fenerbahçe Gil Dias içinde kiralama teklifinde bulundu. Monaco bu oyuncuyu son kez kiralayarak sonrasında kadrosunda tutmak ya da yüksek bedelle satmak istiyor. Fenerbahçe’nin satın alma opsiyonlu kiralama teklifi reddedilerek sadece kiralanabilir denildi. Bu oyuncu hakkında geniş çaplı bir malumatım yok ama gelecek vaat eden bir oyuncu. Fenerbahçe kaleci pozisyonu için Kameni ile anlaştı deniyor ama Volkan’ı yedek bırakabilecek bir kaleci olduğunu düşünmüyorum. Ospina ile de ciddi ilgileniliyor 2 yıldır ama bir türlü olmuyor. Fenerbahçe kaleci olarak kesinlikle Ospina üzerinde durmalıdır. Forvet olarak en çok Arsenal’de forma giyen Perez’in ismi ön plana çıksa da Aboubakar ile de ilgilenildiği haberleri geliyor. Bence Fenerbahçe atan ve tutan konusunda hassas davranmalıdır.

Fenerbahçe için şu an itibari ile kaleci, sol bek, sağ bek, forvet ve kanat oyuncu transfer edeceğini söyleyebiliriz. Bunların dışında maliyet noktasında sıkıntı olmayacak 10 numara alınabilir. Bir de Emre Mor’un kiralanma meselesi var. Hocası onay verirse Emre, Fenerbahçe’ye kiralanabilir.

Peki bu kadar oyuncu alınıyor, giden hiç olmayacak mı? Elbette olacak. Fenerbahçe, transferleri yaparken gidecek oyunculara göre de hareket ediyor. Ozan Tufan ve Volkan Şen’in gelecek sezon Fenerbahçe’de olmayacağını söyleyebiliriz. Stoch ve Emenike’de takımda istenilmeyen oyuncular arasında yer alıyor. Bu isimler arasında Ozan yüksek bir bonservis bedeli ile gidebilir. Milan’ın da Kjaer için teklifte bulunduğu söyleniyor. Eğer Kjaer ciddi bir bedel karşılığında satılırsa yerine bir stoper alınır. İstenilen rakamlar olmaz ise Kjaer takımda kalır. Takımda istenilmeyen bir diğer isim de İsmail Köybaşı. Bu oyuncuyu taraftarlar da istemiyor. Büyük ihtimalle İsmail bir Anadolu kulübüne verilebilir. Konyaspor’dan Skubic’in Fenerbahçe’ye transfer olma olasılığı da yok değil. Skubic çok iyi oyuncu. Fenerbahçe’ye katkı sağlar. Stadyumda canlı izlediğim bir oyuncu olduğu için rahatlıkla onun Fenerbahçe’de başarılı olabileceğini söyleyebilirim. Son olarak Fenerbahçe’ye önerilen bir diğer isim de Nasri. Bu oyuncu ile ilgili de görüşmeler sürüyor.

Anadolu takımlarında da güzel gelişmeler oluyor. Başakşehir Tunay ve Elia’yı, Antalyaspor Menez’i kadrosuna kattı. Başakşehir kulübü Clishy ile de ilgileniyor. Trabzonspor bir çok oyuncu ile  temas halinde. Galatasaray Belhanda ve Gomis transferini büyük ihtimalle bitirdi. Bir yandan Snaijder krizi başladı. Galatasaray’da Bruma, Sabri ve Podolski takımdan ayrıldı. Taraftar transferlerin hala yapılmamasından büyük endişe duyuyor. Beşiktaş ise bir çok oyuncu ile temas halinde. Şampiyonlar liginde oynayacak olmanın avantajını da kullanıyor. Bazı oyuncularla sıkıntı yaşanabilir. Talisca aldığı ücreti sorun ediyor. Onun ücretinde iyileştirme olacaktır. Aboubakar transfer edilmeye çalışılıyor çünkü kulübü kiralamıyor. Vida transferi için artık sadece açıklama bekleniyor diyebiliriz. Marcelo’yu gidecekler arasına yazabiliriz. Ciddi bir bonservis bedeli teklif ediliyor Lyon tarafından. Atınç ve Ersan kiralık gelmişti, kulüplerine geri dönecekler. Gökhan Töre’nin durumu belirsiz. Gökhan’ın tavrı da çok önemli. Beşiktaş’ın diğer kulüplere oranla daha rahat olduğunu söyleyebiliriz. Gidecek oyuncuların yerlerine daha iyileri ile takviye yapacaklar. Fenerbahçe ve Galatasaray’a göre daha rahat olmasına rağmen rakiplerinin transfer ataklarına da cevap verecektir.

Yorumlar
TREND HABERLER