DİĞER HABERLER

Wushucu Akyüz ailesi başarılarına yenilerini ekledi

Sakarya'dan Çin'e uzanan hikayeleriyle Akyüz ailesi, Çin savunma sanatlarının tümünü kapsayan Wushu ile dünyada adını söz ettiriyor.

Wushucu Akyüz ailesi başarılarına yenilerini ekledi
Sakarya'dan Çin'e uzanan hikayeleriyle Akyüz ailesi, Çin savunma sanatlarının tümünü kapsayan Wushu ile dünyada adını söz ettiriyor. 
 
Antalya'da gerçekleştirilen 5. Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'na katılan, Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz ile milli takım antrenörü Fatma Akyüz çiftinin çocuklarından Elif Akyüz farklı kategorilerde bir birincilik, bir de ikincilik, Necmettin Erbakan Akyüz birincilik, Zeynep Makbule Akyüz de ikincilik elde etti. 
 
"RÜŞVETLE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU VERİLDİ HABERLERİ ETKİLEDİ"

Milli takım antrenörü anne Fatma Akyüz, yaptığı açıklamada, Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'na milli takım olarak çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Çocuklarının kazandığı madalyalarla ilgili haksız ithamlarda bulunulduğunu ifade eden Akyüz, "Ne kadar iyi performans gösterseler de iddialar, çocuklarımı ve hakemleri olumsuz etkiledi. 'Rüşvet karşılığında dünya şampiyonluğu verildi' gibi haberler yapılması hem Türkiye hem de dünyada prestijimizi etkiledi. Tabiri caizse hakemler burada puanlarımızı biçti" dedi. 
 

"BİRİNCİLİKLERİMİZİ VERMEDİLER"

Necmettin Erbakan ve Elif Akyüz'ün birinciliklerinin verilmediğini savunan Akyüz, bunun kendilerine bir tepki olduğunu kaydetti. İddialardan nasibini sadece Akyüz ailesinin değil, Türkiye adına katılan tüm sporcuların aldığını vurgulayan Akyüz, çoğunun ilk 3'e girecekken hak ettikleri puanların verilmediğini ifade etti.

"ANTALYA'DA YİNE BİRİNCİ OLMAK GURUR VERİCİ"

Alınan başarılarla olumsuz izlenimin kısmen düzeldiğini dile getiren Akyüz, çocuklarının normalden daha fazla çalışarak iddialara gereken cevabı vereceğini söyledi. Elif Akyüz ise 2011'de Ankara'da düzenlenen dünya şampiyonasında, ardından 2012'de Gençler Dünya Şampiyonası'nda birincilik aldığını hatırlatarak, Antalya'da düzenlenen şampiyonada da yine birincilik kazanmasının gurur verici olduğunu kaydetti. Başarılarını devam ettirebilmek için daha çok çalışacağını anlatan Akyüz, wushuda olimpiyatlarda birincilik almayı hedeflediğini dile getirdi. 
 

"BU BAŞARI OLİMPİYATLARLA TAÇLANDIRILMALI"

Antalya'da düzenlenen şampiyona öncesi çok çalıştıklarına, tatil dahil fedakarlıklar yaptıklarına işaret eden Akyüz, çalışmalarının karşılığında dünya birincisi olduğunu, başarısını olimpiyatlarla taçlandırmak istediğini belirtti. Şampiyonada kızlar gunshu dalında ikinci olan Zeynep Makbule Akyüz de 2010'da dünya üçüncüsü, 2012'de de dünya şampiyonluğu ve üçüncülüğü kazandığını, bir dahaki şampiyonada birincilik hedeflediğini ifade etti.

WUSHU AİLESİNİN HİKAYESİ

Fatma Akyüz, Uzakdoğu sporlarına meraklı erkek kardeşleri sayesinde henüz 14'ünde wushuyla tanıştı. Sonra da Adapazarı'nda bir spor salonu işleten Abdurrahman Akyüz'le evlendi. Çocukların da sırayla bu spora başlamasını takiben Baba Akyüz de 2007'de kurulan Türkiye Wushu Federasyonu'nun ilk başkanı seçildi.   
 
Fatma Akyüz üniversitede ve sonra annelik döneminde de bu spordan kopmadı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün kursunu bitirerek antrenörlük diplomasını aldı.

ÇİN'DE KAMP KURDULAR

Genç yaşlarına karşın wushu çocuklar için bir yaşam tarzına dönüştü. Çocuklardaki bu cevheri görünce Fatma Akyüz onları 2009'da ilk kez bir aylık bir kamp için Çin'e götürdü. Orada Çinli eğitmenlerin nezaretinde günde altı saat çalıştılar. Bunun karşılığını da aldılar. Ertesi yıl milli takıma seçildiler. Çin'deki şampiyonalarda birincilik aldılar. 2010'da Singapur'da changquen (uzun yumruk) kategorisinde Zeynep üçüncü oldu ve Türkiye'ye bu spor dalındaki ilk dünya madalyasını kazandırdı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER