YAZARLAR

Yanlış adamdan doğru iş çıkmaz!!

Bir defa birileri Tudor’a Gatalasaray’ın Türkiye’de ki misyonunun Avrupa kupalarında başarı olduğunu net bir şekilde anlatmalı

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Her ne kadar resmi olarak bir sakınca yoktuysa da, Tudor’un Galatasaray’a geliş şekli çok etik değildi. En büyük hatayı en başta yaptı her iki tarafta. Dolayısıyla yanlış bir temel üzerine kuruldu bu evlilik. Zaten iyi gitmiyorken işler bide ilk krizde tam ortadan çatladı şimdi.

Tudor dünkü ilginç,gergin ve gereksiz basın toplantısında Galatasaray için bu senenin çok başarılı geçeceği mesajını verdi. Bir defa birileri Tudor’a Gatalasaray’ın Türkiye’deki en önemli misyonunun Avrupa kupalarında başarı olduğunu net bir şekilde anlatmalı. Daha ilk resmi maçta tarihinin en kötü Avrıpa kupası sonucunu alıp çok büyük başarıdan bahsetmek en hafif tabirle komik duruyor.

Konuyu birazda teknik açıdan değerlendirelim. Tek tek bölge bölge bakarsak, Galatasaray’ın sağbek-solbek, iki ortasaha ve minumum bir kanat oyuncusu ihtiyacı var. Yani Dursun başkanın  en azından  5 tane daha uçak indirmesi gerekiyor. Yarışmacı bir takım oluşturabilmek için. Mevcut finansal durum ile nekadar mümkün takdir sizin. Şüphesiz Sneider’in gönderilmesi doğru bir karar değildi ama Bruma ve Podolski’nin de gitmesi bir okadar yanlış. Bruma Galatasaray’ı rakip cezasahasına taşıyan en önemli silahtı, Podolski ise Galatasaray’ın ceza sahası içindeki en önemli kozu. Sonuç olarak geçen yıl defansif sorunlar yaşayan Galatasaray’da bu sezon ofansif sorunlarda hat safaya çıktı, hem takımın oyuncu kalitesi düştü hemde mevcutta saha içi organizasyon sorunu tavan yaptı. Galatasaray an itibari ile ne organize bir şekilde defans yapabiliyor ne de hücum..  Üstelik bu durumun sezon başı olmasıyla ilgisi yok maalesef, yani bugünkü sorunların ilerde düzelmesine dair bir umut yok.

Tudor teknik direktörlük kariyeri boyunca en iyi dönemini Hajduk Split’te geçirmiş. 69 maçta 1.65 puan ortalaması ile oynamış takımı. Süperlig’de şampiyon olabilmek için maç başına 2 puan ortalamasının üzerine çıkmanız gerekiyor genelde. Genç yaşta, kariyerinde büyük başarılar olmayan, özgüven sorunu olup ciddi gelecek kaygısı yaşayan bir teknik direktör ile bir an önce vedalaşmalı Galatasaray.. Kısacası Tudor doğru adam değil ve  ‘’ yanlış adamdan doğru iş çıkmaz ’’

Yorumlar
TREND HABERLER